Võiks ju arvata argentiinlase võit on põhjus miks me kõnealusest matšist räägime...ei, mäng on ülemaailmses tähelepanu keskpunktis hoopiski Pariisi publiku enneolematu käitumise tõttu.

Kõik sai alguse Fritzi teise ringi kohtumises, kus ameeriklane võttis mõõtu kohaliku prantslase Arthur Rinderknechiga (ATP 78.) Fritz talus terve kohtumise vältel Pariisi publiku enneolematut käitumist ja vilekoori ning pärast võidukat matšpalli tegi publiku suunas sõrmed huultele asetades žesti, mida mäletati veel ka tänaseni.

Mängu järel ei õnnestunud endisel Prantsusmaa naistennisistil Marion Bartolil alustada ameeriklasega intervjuud pea viis minutit, kuna Prantsusmaa publik jätkas kõrvilukustavat „böö“ karjumist.

Lõpuks kui Bartoli intervjuuga alustas oli ameeriklase kord rahvale tagasi teha.

„Pidin laskma rahval ennast ülesse kütta. Ma rõõmustasin neid nii väga, et nad ei soovi vaikida. Aitäh, poisid,“ ütles ameeriklane sarkastiliselt.

Kõik jätkus vanaviisi ka tänases matšis. Juba enne, kui Fritz oli tunnelist väljakule jõudnud algas Prantsuse publiku vilekoor. Ameeriklane tõstis väljakule sisenedes rahu märgiks käe ning naeratas rahva poole, kuid Eurospordi tennisekommentaatoritel oli seda siiski kurb vaadata.

„See on karm!“ ütles Barbara Schett toimuva kohta.

„Kui ma oleksin tema, siis ma nutaksin praegu, aga tundub, et ta ei hooli sellest üldse. See võib anda talle lisamotivatsiooni,“ lisas teine kommentaator Alize Lim.

„Ma ei tea, mis toimub, ma olen seda nähes üllatunud. See on tema jaoks väga kurb. Ta provotseeris neid eile, aga tegemist ei ole samade inimestega. Täna on tegemist täiesti uute piletiomanikega.“

Pole teada kas kurioosne Pariisi publik mängis Fritzi kaotuses oma osa või mitte, aga ameeriklase aasta teine slämmiturniir on tänase matši järel lõppenud. Fritzi alistanud Cerundolo kohtub aga kaheksandikfinaalis taanlase Holger Runega (ATP 6.).