Manchester City asus kohtumist juhtima juba kohtumise 18. sekundil, kui palli saatis Unitedi väravavõrku Ilkay Gündogan. Tegemist on kõigi aegade kiireima väravaga Inglismaa karikafinaalides. Senine rekord kuulus Louis Sahale, kes lõi 2009. aasta karikafinaalis värava matši 25. sekundil.

Manchester United kogus ennast ning kohtumise 31. minutil teeniti penalti, kui Jack Grealish mängis karistusalas palli käega. Punkti taha asus portugallane Bruno Fernandes, kes nahkkera kindlalt vasakusse väravanurka suunas.

Poolajapausilt tuli teravamana välja City ning see kandis mõne minuti möödudes ka vilja. Taaskord oli aktsioonis Gündogan, kes Kevin De Bruyne söödu järel oma teise värava lõi. United üritas kõigest väest leida viigiväravat. Parimad võimalused selleks avanesid Marcus Rashfordi ja Alejandro Garanchol, kelle löögid napilt mööda läksid. Lõpuvile kõlades ilutses tablool Manchester City 2 : 1 võit. Tegemist on Pep Guardiola hoolealuste teise trofeega tänavusel hooajal.

Manchester Cityl on võimalus jõuda tänavu haruldase saavutuseni ehk võita kõik kolm karikat - Inglismaa meistritiitel, FA karikas ja Meistrite liiga. Inglismaal on sellega varem hakkama saanud vaid Manchester United 1999. aastal.

Meistrite liiga finaal Manchester City ja Milano Interi vahel toimub 10. juunil Istanbulis.