Gauff nägi 16-aastase venelanna Mirra Andreeva (WTA 143.) vastu vaeva kolm setti, kuid pani siiski oma paremuse maksma tulemusega 6 : 7, 6 : 1, 6 : 1. Matš kestis kaks tundi ja viis minutit.

Mõlemad tennisistid servisid kohtumise jooksul ühe ässa ja tegid kuus topeltviga. Gauffi esimene serv õnnestus 62%-liselt ja ta võitis 73% esimesel servil mängitud punktidest, venelanna vastavad näitajad olid 56% ja 61%. Ameeriklanna realiseeris murdepalle 44% (8/18) ja Andreeva 75%-liselt (3/4). Kohtumise 173-st punktist võitis Gauff 100 ja Andreeva 73.

„Mängisime mõlemad hästi. Tema tase avaldas mulle muljet ja ta kuulub sinna, kus ta on. Ta oleks väärinud turniiril veelgi kaugemale jõudmist. Olin täna publikuga rahul. Ma polnud kindel, kas on täna minu poolt. Tavaliselt nad seda on, aga ma tean, et Mirral on palju poolehoidjaid. Mulle avaldas muljet, et seis oli 50/50 ja see tegi matši mängimise nauditavamaks,“ rääkis Gauff võiduka matši järel.

Turniiri kaheksandikfinaalis kohtub 19-aastane Gauff Anna Karolina Schmiedlova (WTA 100.) ja Kayla Day (WTA 138.) vahelise matši võitjaga.

Võidumarssi jätkas ka maailma esinumbrist poolatar Iga Swiatek, kelle võidunumbrid hiinlanna Xinyu Wangi (WTA 80.) vastu olid 6 : 0, 6 : 0. Kohtumine kestis kõigest 52 minutit.

Ajaloo kiiremast Pariisis toimund võidust jäi poolataril siiski palju puudud, sest French Openi kiireim võit kuulub Steffi Grafi nimele, millega saadi hakkama 1988. aasta Prantsusmaa lahtiste finaalis. Ajalukku läinud kohtumine kestis 32 minutit.

„Ma ei usu, et kui ma mängiksin iga punkti nagu matšpalli, oleks see hea, sest matšpallid on stressirohked. Iga punkt on oluline, eriti kõrgeimal tasemel. Tahan olla keskendunud olenemata olukorrast, kus ma olen. Kasutan seda oskust ära pingelisemates matšides. Peab olema distsipliin. Vabandust, olen igav,“ naljatles Swiatek intervjuu lõpus.

Swiatek läheb järgmises ringis vastamisi kas Bianca Andreescu (WTA 42.) või Lesia Tsurenkoga ( WTA 66.).