Venemaa koondis hoidis oma kõrget kohta, sest IIHF on neile lisanud tänavuse MM-turniiri eest samad edetabelipunktid kui pronksmedali võitnud Lätile, kirjutab Iltalehti.

Seega sai Venemaa juurde 1120 punkti, mis jättis nad maailma edetabelis kolmandale kohale.

Iltalehti kirjutab, et IIHF andis venelastele ja valgevenelastele punkte juurde, sest soovib tagada, et mõlemad koondised pääseksid rahvusvahelisse sporti naastes MM-ile ega peaks madalamatest divisjonidest alustama.

IIHF otsustas juba tänavu märtsis, et Venemaa ja Valgevene rahvuskoondis ning klubid jäävad nende egiidi all toimuvatelt võistlustelt eemale ka 2023/24. aasta hooajal.

„Me hindasime, et neid on veel liiga vara tagasi lubada. Liiga palju riske, just ohutuse poolest. Mängijate ohutus, sealhulgas Venemaa ja Valgevene mängijad, meie töötajate ohutus, organisatsiooni ohutus ja ka fännide ohutus. Nii me seda olukorda nägime ja sel põhjusel sellise seisukoha võtsime,“ ütles alaliidu president Luc Tardif.

Maailma värsket pingerida juhib maailmameistriks tulnud Kanada 4150 punktiga, teisele kohale langes Soome (4080), kes ei pääsenud kodusel MM-il nelja parema hulka. Venelaste arvel on 4045 punkti.

Esikolmikule järgnevad USA, Saksamaa, Rootsi, Šveits ja Tšehhi. Pronksmedali võiduga üllatanud Läti tõusis ühe koha võrra ja on Slovakkia järel kümnes.

Eesti meeskond on säilitanud 58 riigi koondise hulgas 28. koha.