Tänavuse aasta Austraalia lahtiste võitja pidi nägema kurja vaeva, kui alistas hispaanlase Alejandro Davidovich Fokina (ATP 34.) kolmes setis 7 : 6, 7 : 6, 6 : 2. Matš kestis 3 tundi ja 36 minutit.

Djokovic servis kohtumise jooksul ühe ässa ja tegi kuus topeltviga, hispaanlane servis kolm ässa ja patustas kahe topeltveaga. Serblase esimese servi õnnestumise protsent oli 65 ja ta võitis 65% esimeselt servilt mängitud punktidest, Davidovich Fokina samad näitajad olid 68% ja 51%. Matši 234-st pallivahetusest võitis Djokovic 124 ja hispaanlane 110.

Turniiri kaheksandikfinaalis kohtub Djokovic Hubert Hurkaczi (ATP 14.) ja Juan Pablo Varillas (ATP 94.) vahelise kolmanda ringi matši võitjaga.

„Ma teadsin, et see tuleb väga raske ja füüsiline matš,“ sõnas Djokovic mängujärgsel pressikonverentsil. „Mängisime kolm tundi esimest kahte setti. Ta on hämmastav võitleja ja mängija. Tema mängus on väga vähe nõrkusi. Õnnitleme teda selle suurepärase mängu eest.“

„Võit on võit. Esimesed kaks setti, kolm tundi, mõtlesin, et kui kaotan teise seti, mängin täna ilmselt viis tundi,“ sõnas Djokovic. „Tuleb valmis olla. Suure slämmi turniiridel tuleb mängida parim viiest. Peate endasse uskuma ja sellest maksimumi võtma. Olen tänase esituse üle uhke.“

Teisel tiitlipretendendil Stefanos Tsitsipasel oli täna kiire tööpäev. Kreeklane alistas Diego Schwartzmani (ATP 95.) kolmes setis 6 : 2, 6 : 2, 6 : 3. Kaheksandikfinaalis ootab Tsitsipast ees kohtumine austerlase Sebastian Ofneriga (ATP 118.).