12-kordne FA karikavõitja United alistas varakevadel poolfinaalis penaltitega Brighton & Hove Albioni ning soovib pärast veebruaris Liigakarika võitu tõsta peakohale veel ka teise trofee.

FA karikavõit lõpetaks hollandlase jaoks muljetavaldava debüüthooaja Old Traffordil. Hollandlase juhitav klubi lõpetas tänavuse hooaja Inglismaa kõrgliigas kolmanda kohaga, millega kindlustati pääs järgmiseks hooajaks Meistrite liigasse.

„Teie vaatate meie vastaseid, aga meie vaatame iseennast ja tuleb endale aru anda, mis seisus klubina oleme. Ma arvan, et me tegime seda eelmisel hooajal,“ ütles Ten Hag ajakirjanikele enne laupäevast kohtumist Cityga.

„Oleme liikumas õiges suunas ja meil on suvel võimalus seada uusi sihte, uusi lühiajalisi eesmärke. Pikemas perspektiivis jäävad need samaks. Ütlesin eelmisel aastal, et tahame Unitedi taastada, kuid meil on veel pikk tee minna.“

„Tahame võita karikat, see ei seisne Manchester City peatamises, vaid karika võitmises. Meil ​​on suurepärane võimalus,“ lisas Ten Hag.

Manchester United ja Manchester City on tänavusel hooajal omavahel mõõtu võtnud kahel korral ja mõlemal juhul on lõppenud kohtumine kodumeeskonna võiduga, oktoobris võitis City 6 : 3 ja jaanuaris United 2 : 1.

FA karika finaal toimub homme Eesti aja järgi kell 17.00 Wembleyl.