Jaanuaris võitis 25-aastane Sabalenka oma karjääri esimese suure slämmi tiitli, kui jäi alistamatuks Austraalia lahtistel. Plaanipäraselt on kulgenud valgevenelannal ka aastabteine slämmiturniir. Tänases kolmanda ringi mängus alistas Sabalenka venelanna Kamilla Rakhimova (WTA 82.) 6 : 2, 6 : 2.

Sabalenka lõi matši jooksul kuus ässa ja tegi ühe topeltvea, Rakhimova ei löönud ühtegi ässa ja tegi kuus topeltviga. Sabalenka päästis vastase ainsa murdepalli ning realiseeris ise enda võimalustest seitsmest neli. Valgevenelanna saldosse kogunes 27 äralööki ja 19 lihtviga, Rakhimova vastavad näitajad olid üheksa ja 11.

Kuid kohtumisele järgnenud pressikonverentsile otsustas neutraalse lipu all võistlev Sabalenka mitte ilmuda ning selgitas otsust turniirikorraldajatele antud intervjuus.

„Pärast kolmapäevast matši rääkisin meediaga nagu tavaliselt. Tean, et nad tahavad mult ikka küsida poliitika kohta ja mitte tennise kohta,“ selgitas valgevenelanna. „Olen pidanud juba mitu kuud vastama küsimustele, millel ei ole pistmist minu mängudega ja olen olnud enda väljaöeldu ja tunnetega väga selge. Need küsimused ei häiri mind.“

„Oma vaimse tervise ja heaolu nimel otsustasin end täna sellesse olukorda mitte panna ja turniiri korraldajad on mind selles otsuses toetanud. Tean, et pean meediale vastama, aga ma ei tundnud ennast kolmapäeval ohutult,“ lisas Sabalenka.

Sabalenka kohtub Prantsusmaa lahtiste neljandas ringis ehk kaheksandikfinaalis ameeriklanna Sloane Stephensiga (WTA 30.), kes alistas kolmandas ringis Kasahstani esindava Julia Putintseva (WTA 58.) 6 : 3, 3 : 6, 6 : 2.