„Olen päevaga rahul. Oleme olukorras, kus saame võidu eest võidelda. See on kõige tähtsam. Lõuna ajal läksid teeninduses asjad natuke valesti. Meil oli vale ilmateade ja valed rehvid ning sealt tuli ka vale seadistus. Pärastlõunal läksid asjad valesti. Draamat aga ei olnud. Kokkuvõttes oleme mängus sees. Sel aastal on ilmaolud tõesti keerulised. Kalle tegi vist head vihmatantsu. Vaatame, mis homme saab,“ sõnas Ogier rallipargis WRC All Live’ile.

Lappi tõdes omakorda, et edaspidi konkurentsis püsimiseks on vaja laupäeval rehvidega täppi panna. „Üritasime lihtsalt ellu jääda. 75-80 protsenti viimasest katsest oli normaalne. Oli palju mudaseid kohti, mis olid kohati peidus. Me ei saanud lõpuni suruda, kuna ei teadnud, mida oodata. Saime hakkama. Peame homme olema rehvivalikus täpsed. Peame jätkama tänase hooga. Seejärel näeme, kus oleme,“ märkis Lappi.

Päeva kolmandana lõpetanud Neuville tunnistas, et teda vaevas mure käsipiduriga, kuid suures plaanis päev õnnestus. „Kasutame käsipidurit üsna palju. Eriti pikkadel katsetel. Tuli pingutada. Kitsastes kurvides ei olnud enesekindlus kõige parem. Oleme homseks heas positsioonis. Ilm teeb homse päeva väljakutseid esitavaks. Peame oludega kohanema. Täna olid kõigil üsna sarnased olud. Minu ilmaennustajad teevad head tööd. Vihmahood võivad nihkuda 500 m ühele või teisele poole. Seda on raske ennustada,“ sõnas Neuville.

MM-sarja üldarvestuses esikohta hoidev Kalle Rovanperä pidi läbi päeva teistele teed puhastama. Päeva esimeses pooles oligi ta WRC-autode rivis viimaste seas. Päeva viimasel kiiruskatsel sadas aga vihma ja Rovanperä tõusis võimsa sõiduga neljandaks.

„Tunnen keerulistes ja märgades oludes end hästi. Pidin natuke seisvat vett teistel eest ära lükkama. Kui oled terve päeva aega kaotanud ja näed võimalust seda tagasi võtta, siis proovin seda teha. Sain tänu viimasele katsele homseks parema stardikoha. Vaatame, mida ilm homme teeb,“ sõnas Rovanperä.

Ralli üldseis reedese päeva järel:

1. Esapekka Lappi (Hyundai) 1:31.48,8

2. Sebastien Ogier (Toyota) +0,1

3. Thierry Neuville (Hyundai) +18,6

4. Kalle Rovanperä (Toyota) +46,1

5. Takamoto Katsuta (Toyota) +47,1

6. Elfyn Evans (Toyota) +1.05,6

7. Ott Tänak (M-Sport) +1.09,8