„Peame õnnelikud olema, et üldse finišisse jõudsime. Katse alguses kadus veepump. Seetõttu küpsetasime mootorit. Mõne põrutuse järel tuli pump küll tagasi, kuid siis kadus jälle veesurve. Mootoris ei olnud lihtsalt võimu. Õnneks jõudsime aga katse lõppu,“ sõnas Tänak päeva viimase kiiruskatse finišis.

„Mõnel põhjusel hakkas pika kiiruskatse alguses probleem pihta. Mingil hetkel hakkas see juba mootorit mõjutama. Ilmselt oli see mingi elektriline probleem. Lisaks kaotasime ka hübriidi. Arvasime, et kõik on läbi. Ühel hetkel nägin, et pump hakkas taas tööle. Seejärel hakkasime uuesti sõitma. Õnnestus siiski lõpuni tulla. Kergendust ja rahuldust ei ole. Vihma sadas ja see oli meie võimalus. Kahjuks täna asjad meie jaoks ei toiminud. Pikk ralli on veel ees. Kindlasti läheme homme proovima, et kõrgemale tõusta,“ lisas Tänak võistluspäeva lõpus rallipargis.

Veepumbaga oli Tänaku Fordil probleeme ka viimati toimunud Portugali rallil.

Rally 1 autodest oli päeva viimasel kiiruskatsel Tänakust aeglasem ainult Elfyn Evans (+42,7), kes sõitis viimased seitse kilomeetrit katkise rehviga. Kokkuvõttes ongi Tänakul kõige lihtsam püüda Evansit, kes on kuuendal kohal. Evansi edu Tänaku ees on 4,2 sekundit.

Kui päeva esimesel viiel kiiruskatsel oli selge eelis tagantpoolt startinud meestel, siis viimasel kiiruskatsel sadas vihma ja see andis eelise esimestena startinud meestele. Rovanperä kasutaski olukorra ära ning kerkis üldarvestuses seitsmendalt kohalt neljandaks.

Üldarvestuses käib samal ajal esikoha nimel tõsine võitlus. Kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier haaras hommikuste katsetega kindlalt esikoha, kuid pärastlõunal hakkas Esapekka Lappi vahet aina vähendama. Päeva lõpuks saigi Lappi Ogier’st 0,1 sekundiga ette.

Ralli üldseis reedese päeva järel:

1. Esapekka Lappi (Hyundai) 1:31.48,8

2. Sebastien Ogier (Toyota) +0,1

3. Thierry Neuville (Hyundai) +18,6

4. Kalle Rovanperä (Toyota) +46,1

5. Takamoto Katsuta (Toyota) +47,1

6. Elfyn Evans (Toyota) +1.05,6

7. Ott Tänak (M-Sport) +1.09,8

1x
00:00