UEFA uuris tema kohalolekut esmaspäeval Katowices korraldatud paremäärmusliku poliitiku Slawomir Mentzeni üritusel, öeldes, et nad „jälgivad väärtusi, mida rühmitus propageerib“, kuid jättis ta pärast poolaka vabandust ja diskrimineerimisvastase asutuse selgitust Meistrite liiga vilemeheks.

„Ma palun südamest vabandust oma seotuse ja tekitatud kahju pärast,“ kirjutas Marciniak avalduses.

„Edasisel uurimisel on selgunud, et mind eksitati ja ma ei teadnud kõnealuse sündmuse tegelikku olemust ja seoseid. Ma ei teadnud, et seda seostatakse Poola paremäärmusliku liikumisega. Oleksin sellest faktist teadlik olnud, oleksin kutsest kategooriliselt tagasi lükanud,“ märkis Marciniak.

UEFA teatel suhtlesid nad ka rühmitusega, mis võitleb diskrimineerimisega Euroopa jalgpallis. „Nad palusid, et Marciniak ikkagi vilistaks Meistrite liiga finaali, kuna nende sõnul ei toetaks tema eemaldamine diskrimineerimise vastu võitlemist,“ selgitas UEFA.

42-aastane Marciniak on üks maailma hinnatumaid tippkohtunikke. Ta on õigust mõistnud kahtedel maailmameistrivõistlustel ja ühel EM-finaalturniiril. Mullu Kataris peetud MMil oli Marciniak ühtlasi Argentina ja Prantsusmaa finaalmatši peakohtunikuks ning sai oma töö eest ainult kiidusõnu.

Tänavuses Meistrite liiga finaalis kohtuvad Manchester City ja Milano Inter. Matš peetakse 10. juunil Istanbulis.