Eesti naiskond soovis juuni keskel treenida Poolas, kuid FIE üleeile õhtul tehtud ootamatu otsus tähendab, et samal ajal – 16.–18. juunil – toimuvad Bulgaarias Plovdivis individuaalsed Euroopa meistrivõistlused.

Võistkondlik EM peetakse 26. juunil Poolas Krakówis algavate Euroopa mängude raames.

Esialgu pidi Euroopa mängudel kavas olema ka individuaalne EM, kuid kuna Poola ei luba venelasi ja valgevenelasi võistlema, otsis alaliit uut võistluskohta.

Võistkondliku EMi korraldajaks jääb Poola, sest Venemaa ja Valgevene võistkonnaaladel niikuinii osaleda ei saa ega pääse ka järgmise aasta olümpiamängudele.

„Kui algul oli info, et individuaalne EM toimub alles oktoobris, siis nüüd tuli järsku otsus, et see on juba juuni keskel Bulgaarias. Meil oli plaan sel ajal valmistuda Poola treeninglaagris Euroopa mängudeks. Nüüd ongi kõik plaanid sassis,“ sõnas Kaaberma Delfile.

Peatreener kinnitas, et naiskonna koosseis mõlema EM-i jaoks on selgunud.

„Individuaalsele EMile saavad kolm esimest punktidega ja üks peatreeneri otsuse alusel. Individuaalselt võistlevad Nelli Differt, Irina Embrich, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu, kes on punktide alusel neljas number. Võistkonnavõistluses osalevad Nelli Differt ja Irina Embrich punktide alusel ning lisaks Katrina Lehis ja Julia Beljajeva,“ lausus Kaaberma.

Euroopa individuaalne meister (2018) ja olümpiapronks (2021) Lehis seega Plovdivi EMile ei pääse.

„Lehis individuaalvõistlusele ei saa, ta ei ole sel aastal üldse punkte kogunud. Kuid ta võistleb võistkonnavõistlusel. Sama olukord on Beljajevaga. Lehisel oli hooaja alguses trauma ja operatsioon ning kaks viimast MK-d tal ei õnnestunud,“ lisas Kaaberma.