Kaks meest polnud omavahel kunagi varem tenniseväljakul kohtunud. Sellest hoolimata räägiti matšist eelnevalt kõvasti. Suuresti tänu Kokkinakise kaasmaalase ja lähedase sõbra Nick Kyrgiosele, kes päev enne matši postitas Twitterisse Stan Wawrinkale suunatud torkega säutsu.

„LFG HAHAHAHA CMONNNNN...selle nimel me elame.......Stan ei taha seda kaotada,“ kirjutas kohtumise eel Kyrgios.

Austraallane viitas 2015. aasta juhtumile, kus Kyrgios väitis keset tulist matši Wawrinka vastu, et šveitslase toonane tüdruksõber Donna Vekic oli vahekorras Thanasi Kokkinakisega. „Kokkinakis on seksinud sinu tüdruksõbraga. Kahju, et seda sulle ütlema pean,“ äsas Kyrgios toona.

Kyrgiose öeldu ajas Wawrinka marru ning pärast matši ründas ta omakorda austraallast. „Seda, mida ta mulle ütles, ei ütleks ma isegi oma halvimale vaenlasele,“ vastas Wawrinka Kyrgiose avaldusele.

Intrigeeriv oli ka kahe mehe eilne teise ringi kohtumine, kus võitja selgitamiseks läks vaja viite setti. Varasemalt mitmeid valusaid kaotuseid saanud Kokkinakis suutis see kord thrilleri enda kasuks pöörata ning 3 : 6, 7 : 5, 6 : 3, 6 : 7, 6 : 3 võiduga pääsu kolmandasse ringi tagada.

Austraalia tennise kunagine tulevikulootus pääses viimati Roland Garrossil 32 parema sekka kaheksa aastata tagasi. Vahepealsetel aastatel on Kokkinakist kimbutanud rohked vigastused, kuid tänavuse hooaja algus on andmas lootust, et ta karjäär võib võtta uue, seekord positiivse pöörde.

„Milline matš! Tean, et Stan pole enam oma parimas hiilguses, kuid esimesed poolteist setti mängis ta parimat tennist, mida ta mängida suutis. Ma jäin kõiges alla, üritasin lihtsalt oma mängu mängida,“ rääkis Kokkinakis mängu järel.

„Ma kaotasin viiesetilise matši Andy Murray vastu tänavusel Australian Openil, ma ei tahtnud seda teise legendi vastu teha,“ lisas Kokkinakis.

Austraalia tenniseäss Nick Kyrgios säutsus juba teisipäeval Twitteris, et vastasseis kujuneb tõeliseks lahinguks ja ta ei eksinud. Mängust kujunes hingemattev, nelja tunni ja 38-minutiline võistlus, mille järel sai käed taeva poole tõsta Austraalia tennisist.

„Loodetavasti on Nick täna hommikul ärgates õnnelik,“ kommenteeris Kokkinakis matši järel Kyrgiose säutsu.

Turniiri kolmandas ringis seisab Kokkinakisel ees veelgi raskem katsumus, kui tal tuleb vastu astuda venelasele Karen Khachanovile (ATP 11.).