AS Roma kaotas eilse Euroopa liiga finaali kõige dramaatilisemal moel, kui „tšempionaadi spetsialistile“ Sevillale tuli ebaõnnestunud penaltiseeria järel alla vanduda. Kõik oleks võinud minna teisiti, kuid Chris Smallingu pealöök maandus lisaaja 11. üleminutil latis. Penaltiseerias võttis Hispaania klubi 4 : 1 skooriga kindla võidu, kustutades sellega Roma tulevase hooaja Meistrite liiga unistused.

Roma peatreener Jose Mourinho ei olnud kaotuse järel kriitikaga kitsi. Portugallane tõi eraldi välja mängu peakohtuniku Anthony Taylori, kes jagas kohtumise jooksul koguni 13 kollast kaarti, kuus Sevillale ja seitse Romale.

„Loodan, et Taylor vilistab järgmisel hooajal ainult Meistrite liigas ja jätkab seal oma nõmedate otsuste langetamist, mitte Euroopa liigas,“ kritiseeris Mourinho.

„Ma ütlesin finaali eel, et on kaks varianti. Me kas tuleme võitjateks või oleme kaotuse korral surnud. Nüüd oleme surnud füüsiliselt, surnud vaimselt ja igapidi muserdatud, sest arvame, et see on paljude vaidlustavate olukordadega ebaõiglane tulemus. Kohtunik oskas hispaania keelt ja jagas selle tõttu kogu aeg kollaseid kaarte,“ jätkas Roma loots.

Teine kõnekas intsident sündis meeskondade auhinnatseremoonia järel, kui Mourinho viskas kaela saadud medali tribüünile. Selle endale püüdnud noor Roma fänn vastas portugallasele laia naeratusega.

„Mul on ainult kuldmedalid. Ma ei taha üldse hõbemedaleid. Sellepärast andsin selle ära,“ seletas Mourinho olukorra lahti.

Tõsi ta on. Eilne kaotus oli Mourinhole Euroopa karikasarja finaalides alles karjääri esimene. Eelnevalt oli ta edukas olnud kõigis viies finaalis, mille hulka kuuluvad kaks Meistrite liiga, kaks Euroopa liiga ja üks Konverentsiliiga tiitel.

Hoolimata sellest, et Mourinho leping Romaga kehtib veel ühe hooaja, pole sugugi kindel, kas portugallane Itaalias jätkab. Viimasel ajal on teda enim seostatud Prantsusmaa meistri PSG-ga.

„Esmaspäeval lähen ma puhkusele. Kui meil on aega rääkida enne esmaspäeva, langetame otsuse, vastasel juhul teeme seda pärast,“ rääkis Mourinho tulevikuplaanidest.

Itaalia Serie A-s hoiab AS Roma voor enne hooaja lõppu kuuendat positsiooni, mis tagaks neile tulevaseks aastaks koha Euroopa liigas.