Uusi kõrgusi sihtiv ja Wimbledoni suure slämmi turniiri poole kiikav Lajal, alistas kaheksandikfinaalis turniiri esimest paigutust omava Taiwani tennisisti Tung-Lin Wu (ATP 182.) tulemusega 7 : 5, 6 : 3.

Turniiri esimeses ringis mängis Lajal üle kohaliku USA tennisisti Mitchell Kruegeri (ATP 258.) 6 : 2 , 7 : 6.

Lajal servis tund ja 33 minutit kestnud kohtumise jooksul neli ässa ning patustas ka nelja topeltveaga. Wu samad näitajad olid neli ja kolm. Suur ülekaal oli eestlasel esimesel servil, kus Lajal võitis 69% mängitud pallivahetustest, Wu 54% vastu. Matši 135-st mängitud punktist kallutas Lajal enda kasuks 74.

Turniiri veerandfinaalis kohtub Eesti esireket tuneeslase Aziz Dougaziga (ATP 220.). Kaks mängijat on varem omavahel kohtunud korra, kui eelmise aasta Monastiri ITF turniiri poolfinaalis jäi peale Lajal 6 : 3, 6 : 4.

Eduka turniiriga teeb Lajal järgmisel nädalal suure tõusu ka ATP edetabelis. Veerandfinaali pääsuga on eestlane tõusnud live edetabelis juba 284. kohale.

Jätkuvalt säilib veel ka teoreetiline võimalus, et Lajal pääseb mängima aasta kolmandale suure slämmi turniirile Wimbledonis. Selleks peab ta aga suure tõenäosusega võitma Little Rocki turniiri, sellega tõuseks Lajal ATP edetabeli 230. koha piirile.

„Eelmisel aastal oli viimane mängija, kes Wimbledoni kvalifikatsiooni pääses, edetabeli 243. number. Kui 235 parema sisse jõuda, võib öelda, oled suhteliselt kindlalt sees,“ rääkis Lajal Delfile Matšpalli podcastis.

Kuula ka intervjuud Lajaliga „Matšpalli“ podcastist (Lajali intervjuu alates 22:00).

1x
00:00