Kohtumise esimese värava lõi 35. minutil AS Roma ründaja Paulo Dybala, kes saatis kiire vasturünnaku lõpetuseks palli pehmelt värava paremasse nurka.

Peatreener Jose Mourinho ütles enne kohtumist, et hüppeliigesetraumaga kimpus olev Dybala võib heal juhul pingilt sekkuda 20-30 minutiks. Ometi kuulus argentiinlane algkoosseisu ja pidas vastu 68 minutit.

Sevilla viigivärav sündis 55. minutil, mil õnnetu omavärava lõi vastaste kaitsja Gianluca Mancini.

Pärast viigiväravat midagi ülemäära põnevat ei juhtunudki. Kui 75. minutil Sevilla kasuks määratud, aga seejärel VAR-i poolt tühistatud penalti ja lisaaja teise poole 11. (!) üleminuti Chris Smallingu (AS Roma) latti läinud peaga löök välja arvata.

Penaltiseerias oli Sevilla oluliselt kindlam. Nende kõik neli 11 meetri lööki leidsid tee väravasse, aga AS Roma suutis realiseerida vaid ühe penalti. Eksis nii seesama omavärava löönud Mancini kui ka Roger Ibanez.

Sevilla jaoks oli tänavune võit eriti magus, sest järgmiseks hooajaks kindlustati pääse Meistrite liigasse. Hispaania kõrgliigas hoitakse alles 11. kohta.

Sevilla on Euroopa liiga ja selle eelkäija UEFA Cupi läbi aegade edukaim võistkond. Neil on seitse tiitlit, järgnevatel parimal juhul kolm. Sealjuures pole Sevilla selles sarjas kaotanud ühtegi finaali. Meistrite liigas on klubi parim saavutus veerandfinaali jõudmine.

Eurosarjade finaalides oli seni laitmatu resümee ka AS Roma peatreeneril Jose Mourinhol, aga nüüd lisandus viie esikoha (kaks Meistrite liiga ja kaks Euroopa liiga tiitlit ning lisaks mullune AS Romaga võidetud Konverentsiliiga tiitel - A.K.) kõrvale esimene kaotus.