20 aastat tagasi mängijana Eestisse jõudnud ning kohaliku liiga staariks kerkinud, seejärel siia elama ja töötama jäänud ning pere rajanud Frier on viimastel aastatel tegelenud nii naiste kui ka noorte juhendamisega, olles tänaseni ka Tallinna Spordiakaeedmia naiskonna peatreener.

„Olen põnevil selle uue väljakutse pärast ja mul on suur au, et see võimalus on just Rakvere Tarvas,“ ütles Frier klubi pressiteates.

„Arvame, et Howardi näol on tegemist suurepärase inimese ning kogenud treeneriga, kes toob mängu teistmoodi lähenemist ja loob sellega Rakveres uut hingamist,“ lisas Tarva tegevjuht Tanel Suslov. „Samuti loodame tema kaudu panustada noorte mängijate arendamisse“.

Frieril on Eesti Korvpalliliidu kuuenda taseme treeneri kutse ning ta on läbinud mitmeid täienduskoolitusi spordimotivatsiooni ja sportlike oskuste arendamise vallas. Pressiteate andmetel on Frieriga sõlmitud esialgu üheaastane kokkulepe.

Pikalt korvpallikohtunikuna töötanud Tanel Suslov on üks neist, kelle juhtimisel kavatsetakse võtta äsja hooaja meistriliiga punase laternana lõpetanud klubi asjaajamine üle seniselt vedajalt Arnu Lippasaarelt.

Eelmisel nädalal said klubi seni avalikustatud plaanid ka ühe tagasilöögi: Reinar Halliku Korvpallikool teatas, et seni plaanitud koostööst Tarvaga taandutakse.