Katsetega tutvumisel ootasid rallisõitjaid ees niisked ja kohati isegi mudased olud. Hoovihma lubab ka järgnevateks päevadeks, kõige enam peaks sadama pühapäeval.

„Loodan, et vihm tuleb meile kasuks. Mul pole midagi selle vastu kui taevast vett alla tuleb, absoluutselt mitte,“ rääkis Rovanperä Ilta-Sanomatile.

Üldiselt Sardiinia ralli soomlasele siiski ei istu. „Mulle pole siinsed katsed kunagi meeldinud. Nad on veidrad ja mitte heas mõttes. Rütmi on keeruline kätte saada. Mõned lõigud on erakordselt kitsad ja kivised. Sõita pole mõnus, mingit voolavust pole,“ ütles valitsev maailmameister.

Rovanperäl on enne Sardiinia rallit 98 punkti. Järgnevad Ott Tänak (M-Sport) 81 ning Sebastien Ogier ja Elfyn Evans (mõlemad Toyota) 69 punktiga. Hyundai esisõitja Thierry Neuville on 68 punktiga viies.

„Pärast kahte kehva rallit tuleb nüüd palju punkte koguda,“ rääkis Neuville Belgia rahvusringhäälingule. „Väga keeruline on öelda, kui konkurentsivõimelised oleme. Portugalis olime parimatest päris kaugel. Vaadates, millised tingimused katsega tutvumise ajal olid, on kõik võimalik. Usun, et tuleb justkui kestvusralli.“

Erinevalt Rovanperäst sobiksid Neuville'ile kuivad olud.

„Siia tulles lootsime näha tüüpilisi olusid ja sooja ilma. Aga olid hoopis lombid ja muda. Päike tuleb tagasi ja see võib veel asju muuta,“ sõnas belglane.