31-aastast tippjalgpallurit süüdistab Hollandi kohus seotuses narkoäris. Väidetavalt aitas Promes koos kaaslastega 2020. aastal kahes eri jaos (650 kg ja 720 kg) smugeldada Belgiasse 1370 kg kokaiini. Võimud leidsid laadungi toona Antwerpeni sadamast. Esimene kohtuistung on kavas 5. juunil.

Promesi advokaat ei soovinud Reutersile kommentaare jagada. Hollandi väljaandele Het Parool teatas mängija kaitsja, et kommenteerib olukorda pärast esmaspäevast istungit.

Het Parooli teatel on võimud juba varasemalt kahtlustanud Promesi osalust kokaiiniäris. Varasemalt on ta kahel korral pidanud Amsterdami uurijatele ütlusi andma. Tuleval esmaspäeval ootab uurimise tulemusena ees esimene kohtuistung.

Kohaliku meedia teatel pole Promesit ennast kohtu ette oodata, kohal on vaid tema advokaat. 31-aastane mängumees viibib Venemaal, kus ta kuulub Moskva Spartaki ridadesse. Alles 28. mail esindas ta koduklubi kohalikus meistriliigas.

Teine kohtuistung samuti

Nagu mainitud, pole Promes sugugi ainult kokaiiniäri tõttu kohtu ette minemas. 2020. aasta detsembris peeti ta Hollandi võimude poolt kinni, jalgpallurit kahtlustatakse sama aasta juulis oma nõo pussitamises.

Promes oli süüdistuste kohaselt oma sugulast põlve piirkonda pussitanud Amsterdami lähistel Abcoudes toimunud perekonnapeol. Rünnakule oli eelnenud tuline vaidlus. Promesit süüdistatakse vägivaldses kallaletungis ning prokurör nõuab mehele kaheaastast vanglakaristust. Promes ise on süüdistusi eitanud.

Esialgu pidi kohtuprotsess algama mullu 30. märtsil, aga üks juhtumi võtmeisikuid haigestus ning istung lükati edasi tänavuse aasta 3. märtsile. Esimesel istungi Promesit kohal polnud, mängija otsustas jääda Venemaale. Ka selles juhtumis peaks protsess jätkuma tuleval esmaspäeval, vahendas Reuters.

Promes kuulub 2021. aastast Moskva Spartaki ridadesse. Hollandlane esindas venelaste klubi ka aastatel 2014-2018. Varasema karjääri jooksul on ta mänginud ka Hollandi klubide Twente, Go Ahead Eagles ja Amsterdami Ajaxi ning Hispaania tipptiimi Sevilla eest.

Hollandi koondise eest on tal kirjas 50 mängu ja seitse väravat. 2021. aasta novembris otsustas Hollandi koondis ta seoses kriminaalsüüdistustega võistkonnast eemaldada.