2021. aastal MM-kalendrisse naasnud Safari ralli osalejate nimistu muutub iga hooajaga aina pisemaks. Mullu oli stardis 42 ekipaaži, tunamullu veel üle 60 auto. Sel korral võtab aga mõõtu vaid 34 autot.

Rally1 arvestuses lööb siiski kaasa kümme masinat. Toyota ridades osalevad Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Hyundai saab Aafrikasse kolmiku Thierry Neuville, Dani Sordo ja Esapekka Lappi. Väikese pausi järel on lähtes ka kolm M-Spordi meeskonna Ford Pumat, sest Ott Tänaku ja Pierre-Louis Loubet kõrval võistleb ka pensionieelikust ärimees Jourdan Serderidis.

Kuid ikaldus tuleb peamiselt väiksemate klasside arvelt. Kui Sardiinias on kohal lausa 40 Rally2 masinat, siis Keenias on neid lähtes vaid 13 ja neistki mitmed on kohalikud mehed. Hetkel WRC2 arvestuses 14 parima seas olevatest meestest on kohal vaid Oliver Solberg, kes aga Keenias hooaja üldarvestuse silmadele ei võistle. Tuntumatest meestest võistlevad Rally2 punktide eest poolakas Kajetan Kajetanowicz, tšehh Martin Prokop ja Luksemburgi äss Gregoire Munster. Ka eestlased jätavad selle etapi vahele.

Mullu võttis Rally1 arvestuses Keenias Toyota nelikvõidu, esikoha sai seal Kalle Rovanperä. E