Iltalehti ja Ilta-Sanomate teatel esitati kaebus seetõttu, et Läti koondise särkidel oli MM-turniiri ajal Eesti kihlveofirma OlyBeti reklaam.

Soome loteriiseadus määratleb, et riilklik Veikkaus on ainus ettevõte, mis võib riigis hasartmänge ja kihlvedusid turustada ja pakkuda. Välismaiste kihlveofirmade reklaamimine on Soomes keelatud.

„Läti rahvusmeeskonnal oli riietusel reklaam, mis polnud kodumaine. Keegi leidis, et politsei peaks võimalikku kuritegu uurima,“ kommenteeris politsei kriminaalkomissar Arto Partanen Iltalehtile.

„Politsei fikseerib kaebuse ja siis läheb see eeluurimisele. Hetkel pole peale kriminaalkaebuse saamise midagi muud tehtud,“ märkis Partanen.

Tema sõnul esitati kaebus esmaspäeval.

Partanen lisas, et pole kunagi varem särgireklaamide kohta kuriteokaebust saanud. „See on ainulaadne. Me pole sellist asja varem uurinud,“ kinnitas ta.

Läti meeskond pidas kõik alagrupimängud Riias, kuid poolfinaal ja pronksikohtumine toimusid juba Tamperes.

Loteriiseaduse üle teostab Soomes järelevalvet Loterii Amet. Selle asutuse peainspektori Karoliina Ronkaiseni sõnul ei ole Läti koondise särkide reklaamide osas nende poole pöördutud.

Läti meeskond võitis tänavustel maailmameistrivõistlustel oma ajaloo esimese medali, kui alistas pronksimängus lisaaja järel USA 4 : 3. Kuldmedali võitis Kanada meeskond ja hõbeda Saksamaa.