27-aastase Anett Kontaveiti (WTA 78.) matš endast aasta vanema ameeriklanna Bernarda Peraga (WTA 36.) algas lubavalt, sest murde järel pääses eestlanna 4:2 eduseisu. Kuid peagi kaotas Anett oma servigeimi nulliga ja avaseti saatus otsustati kiires lõppmängus. Sealgi teenis eestlanna 6:4 eduseisu ja kaks settpalli, ent järgmised neli punkti kuulusid kahjuks vastasele.

Teise seti alguses vahetasid tennisistid taas murdeid, kuid 2:2 seisult kaotas Kontaveit taas oma servigeimi nulliga. Sama juhtus seisult 2:4 ja sellega oli sisuliselt matš tehtud. Kontaveit kaotas tund ja 26 minutit kestnud matši 6:7, 2:6.

37-aastase Kaia Kanepi (WTA 74.) avaringi vastane oli teine ameeriklanna Madison Keys (WTA 20.). Esimene sett kuulus väga kindlalt 6:1 Keysile, kuid teises sai Kanepi oma mängu käima. Eestlanna pääses kiire murde järel 2:0 juhtima ning ta võitis teise seti 6:3.

Otsustavas setis pani maailma 20. reket oma paremuse maksma. Kanepi kahes esimeses servigeimis sai Keys mitu murdevõimalust ning eestlanna jäi 0:4 kaotusseisu. Sellest ta enam välja ei tulnud ning Kanepi kaotas tund ja 41 minutit kestnud matši 1:6, 6:3, 1:6. Nii sai eestlannade French Open läbi vähem kui kahe tunniga.

Blogi:

Enne mänge

27-aastane Anett Kontaveit (WTA 78.) kohtub endast aasta vanema ameeriklanna Bernarda Peraga (WTA 36.) Nooruses Horvaatiat esindanud Pera on teinud maailma edetabelis vägeva tõusu, sest vähem kui aasta tagas oli ta WTA tabelis alles 130. kohal.

Eestlanna alistas viimati suure slämmi turniiril maailma 40 parima sekka kuulunud mängija 2020. aasta US Openil. French Open pole kummagi mängija jaoks kuigi õnnelik koht. Kontaveit on Pariisis parimal juhul jõudnud välja neljandasse ja Pera teise ringi, mullu sai mõlema tennisisti jaoks turniir läbi juba avaringis. Omavahel on naised varem kohtunud kahel korral – mullu Wimbledoni esimeses ringis jäi peale Kontaveit ja Hamburgi finaalis Pera.

37-aastane Kaia Kanepi (WTA 74.) vastane on teine ameeriklanna Madison Keys (WTA 20.). Mullu jõudis eestlanna Pariisis kolmandasse ja Keys neljandasse ringi. Omavahel on kaks naist mõõtu võtnud kolmel korral, Kanepi on neist võitnud ühe matši.

Kui Kanepil õnnestub Keysi võita, läheks ta teises ringis vastamisi kas kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud ameeriklanna Kayla Day'ga (WTA 138.) või korraldajatelt põhiturniirile vabapääsme saanud prantslanna Kristina Mladenoviciga (WTA 165.). Kontaveiti ootaks edu korral teises ringis kohtumine ukrainlanna Dajana Jastremska (WTA 144.) või horvaaditari Donna Vekiciga (WTA 22.).