Narva ja Paide on hooaja esimesel kolmandikul ühes suuremad ebaõnnestujad – Trans oli matši eel liigatabelis eelviimane ja medalist unistanud Linnameeskond seitsmes. Sealjuures Paide lõpetas eelmise kohtumise järel koostöö peatreener Karel Voolaiuga, keda pühapäeval asendas ajutiselt senine abitreener Ats Sillaste.

Paide läks kohtumist juba kaheksandal minutil juhtima, kui Robi Saarma andis paremalt äärelt tsenderduse ning kastis kerkis kõige kõrgemale Mechini Gomis, kes saatis palli peaga võrku. Kuna olukorras toetas Senegalist pärit ründaja käe kaitsja õlale, siis vaatasid olukorda pikalt üle ka videokohtunikud, kes jätsid tabamuse siiski jõusse.

Kuid Paide eduseis püsis vaid 17. minutini, mil Igor Karpenko pass jõudsid õnnelikult karistusalasse 20-aastasele Daniil Tarassenkovile, kes konksutas end kaitsjast mööda ning saatis palli pehmelt ristnurka. Lahtine ja mõlemapoolsete võimalustega mäng jätkus kuni esimese poolaja lõpuni, kuid enne puhkepausi kumbki meeskond rohkem sihile ei jõudnud.

Samas taktis jätkus 217 pealtvaataja ees matš teiselgi poolajal. 57. minutil oli skoorimisele lähedal Paide, kuid Saarna löök lendas posti. Veerand tunni pärast oli ärev olukord Paide värava esisel, kus pall tabas kaitsja Gerdo Juhkami kätt. Olukorda pikalt üle vaadanud videokohtunikud kutsusid vilemehe Kristjan-Eric Lääne ekraani ette ning too määras 11 meetri karistuslöögi. Kuigi Paide kollkipper Ebrima Jarju sai 75. minutil Tarassenkovi penaltile näpud vahele, siis pall lipsas posti abil siiski võrku.

Kümne minuti pärast käis pall Narva kaitsja Kauani käes, mistap sai penaltipunktilt proovida Robi Saarma. Kuid Paide ääre löök oli üsna pehme ja Aleksandr Kraizmer võttis selle ära. Kohtunike antud kaheksa lisaminuti ajal viis Paide mitmel korral palli vastase kasti, kuid otsustavatel hetkel lõid nende mängijad pallist mööda või ebaõnnestusid muul viisil. Väravale ja kübaratrikile jõudis lähedale hoopis Tarassenkov, ent tema löök lendas napilt postist mööda.

Nii päädis kohtumine Transi 2 : 1 võiduga, millega piirilinlased lõpetasid neljamängulise kaotuste seeria.

Paide mängijad peavad võtma vastutuse

„Kaks võrdset meeskonda,“ lausus Transi juhendaja Sergei Terehhov kohtumise järel Soccerneti ülekandes. „Tähtis on see, et mängijad said enne karikafinaali positiivse impulsi, aga ka liigas pole meie seis kõige parem. Mõlemalt poolt vaadates tähtsad punktid.“

Järgmisel nädalal meistriliigas mänge pole, kuid laupäeval selgitavad Flora ja Trans tänavuse karikavõitja. Sealjuures Narva kindlustab võidu korral koha eurosarjas, kaotuse puhul pääseb sinna Nõmme Kalju. Terehhovi sõnul saab Paide mängust kaasa võtta meeskonnavaimu.

Paidet juhendanud Sillaste oli kohtumise järel üsna mõtliku olemisega. „Tulemus jälle polnud päris see, mis peaks Paide sugusel meeskonnal olema. Juurde on panna igas momendis, see on ilmselge,“ tõdes Sillaste.

Ta jätkas: „Kui oleme vastaseid kõrgemalt surunud, siis pole tulemust tulnud. Täna andsime initsiatiivi esimesel poolajal Narvale, nad väga ohtlikuks ei osutunud, sest nad peamiselt panid pikki sööte ette. Teisel poolajal keerasime vinti peale, aga kui tuleb kastis õnnetu olukord ja meid tuuakse maa peale, siis on raske... Meil pole enesekindlust, peame selle kiiresti leidma.“

Sel hooajal 15-st matšist vaid kolm võitnud Paide Linnameeskond on liigas 15 punktiga seitsmendal kohal. Nende selja taha jäävad 13 silmaga Narva Trans ja Tartu Tammeka ning üheksaga Harju JK Laagri. Sealjuures tartlased on teinud teistest ühe mängu vähem.

Sealjuures on Paide löönud 15 mängus vaid 14 väravat. „Naiivne oleks mõelda, et me sellega trennis ei tegele. Asi peab minema konkreetsemaks. Täna olime mitmel korral lähedal. Trennis sai toonitatud, et mängijad peavad võtma vastutuse... ei saa lootma jääda, et äkki täna Gomis või Robi lööb värava. Igaüks peaks minema väljakule suhtumisega nagu oli Joel Lindperel: mina otsustan. See on puudu. Asi pole trennis tehtud harjutustes, kuigi sealgi peab paremaks saama, aga mängijad peavad iseendale otsa vaatama.“