Läti hokikoondis alistas pühapäeval pronksimatšis lisaajal 4 : 3 USA, millega nad jõudsid riigi ajaloos esmakordselt MM-il medalitele. „Tean ainul üht... Meil, lätlastel, on süda ja võitlusvaim. Mul on pisarad silmis ja raske sõnu leida,“ ütles Dzierkals LTV-le kohtumise järel.

Läti kaotas alagrupi kahes esimeses mängus 0 : 6 Kanadale ja 1 : 2 Slovakkiale, kuid seejärel said nad mängu käima. Üle noatera grupist edasi pääsenud lätlased alistasid veerandfinaalis 3 : 1 Rootsi, poolfinaalis jäid nad 2 : 4 alla Kanadale. Otsustavas pronksimängus olid nad veel kolmandal kolmandikul 2 : 3 taga, kuid normaalaja lõpus jõudsid nad viigini ja lisaaja alguses võtsid nad võidu. Sealjuures nende kaks viimast väravat viskas Kristians Rubins.

„[Läti hokilegend Artūrs] Irbe ütles kunagi, et sportlased elavad selliste hetkede nimel. Ma ei saa siiani aru, mis täna juhtus, see on midagi ainulaadset,“ jätkas Dzierkals. „Oleme nagu perekond. Sel aastal kõik mängijad võitlesid üksteiste eest. Ma arvan, et sellest meeskonnast tuleks filme teha!“