„Vaadates meie hooaja hoogu, siis pidanuks olema kohustuslikud kolm punkti. Neid me kodus kaitsma tulime, aga Harju oli täna parem võistkond. Kehv esimene poolaeg lõpetas meie jaoks sisuliselt mängu ära, sest teisel poolajal istusid nad nii kaitses, et seda oli raske murda,“ tunnistas kohtumise järel Vapruse poolkaitsja Reno Mark.

Kuna päev varem kaotas Tallinna Kalev 0 : 3 Tallinna Florale, siis oli Pärnu Vaprusel suurepärane võimalus tõusta liigas kolmandale kohale. Selleks pidanuks suvepealinlased kodusel rannastaadionil alistama eelneval hooajal 14 mängust vaid ühe võitnud Harju JK Laagri.

Kuigi võõrustajad lõid esimestel minutitel teravust, siis juba viiendal minutil said nad soojas ilmas külma duši. Laagri pika positsioonirünnaku järel sai viiendal minutil paremal äärel palli Aleksandr Ivanjušin, kes tsenderdas palli karistusalassse, kus selle saatis parema jalaga posti kõrvale 19-aastane Ukraina ründaja Daniil Rudenko. Edasi kontrollis mängu Vaprus, ent suurepäraseid väravavõimalusi nad ei suutnud luua ja esimene poolaeg päädis Laagri 1 : 0 eduseisuga.

Aprilli lõpus suutis Pärnu võõrsil esimese poolaja 0 : 1 kaotuse mängida teisel poolajal 2 : 1 võiduks, kuid sel korral jäid Igor Prinsi hoolealused üsna hambutuks. Lisaminutitel suure surve peale pannud pärnakad ei suutnudki Laagri väravalukku lahti muukida ja nad said 815 pealtvaataja ees valusa kaotuse. Mark möönis, et saatuslikuks said individuaalsed eksimused. „Need keerasid mängu tuksi. Neid oli esimesel poolajal liiga palju ja kõik me peame peeglisse vaatama. Kaotus tuli selle pealt,“ leidis suvepealinlane.

Harju JK Laagri sai kümne kaotuse ja kolme viigi kõrvale tabelisse teise võidu. Üheksa silma kogunud liiga debütant on jätkuvalt punane latern, ent Narva Trans on neist nüüd vaid kahe silma kaugusel. Laagri kapteni Andres Järve sõnul tõi pühapäeval edu meeskondlikkus. „Esimene mäng murul. Oli näha, et poistel oli raske. Kaitsjana teeb rõõmu ka hooaja esimene nullimäng,“ lausus ta.