Celtics oli suurema osa kohtumisest eduseisus, aga viimasel minutil tekkis Heatil Jimmy Butleri vedamisel suurepärane võiduvõimalus.

Butler vähendas 53 sekundit enne lõppu vahe 100:101 peale, mille järel blokeeriti kahel korral Celticsi skooriliidri Jayson Tatumi vise. Vasturünnakul toimetas Heat kiirelt palli Duncan Robinsonile, aga muidu täpse käega ameeriklane eksis 21 sekundit enne lõppu täiesti vabal kolmepunktiviskel. Seejärel tegi Heat kiirelt vea Marcus Smartile, kes tabas kahest vabaviskest ühe ja viis Celticsi ette 102:100.

Heati rünnakut asus lahendama Butler. Ta sattus küll keerulisse olukorda, aga kui kellal oli kolm sekundit, kasutas ta ära Al Horfordi lohakuse ja teenis kolm vabaviset. Kõik vabavisked tabasid ja Heat läks ühe punktiga ette. Celtics toimetas oma viimasel rünnakul palli Smartile, kelle kolmepunktivise keeras küll rõngast välja, aga vahetult enne mänguaja lõppemist suutis Celticsi tagamees Derrick White õigel ajal õiges kohas olla, palli korvi lükata ja omadele võidu tuua.

White'i võidukorv:

Celticsi kasuks viskas Jayson Tatum 31 punkti, võttis 12 lauapalli ja andis 5 korvisöötu. Jaylen Brown tõi 26 ja Marcus Smart 21 punkti. Heati kasuks viskas Jimmy Butler 24 punkti ja võttis 11 lauapalli, aga ta tabas väljakult 21 viskest vaid 5. Caleb Martini arvele jäi 21 punkti ja 15 lauapalli.

Mängu videokokkuvõte:

Nelja võiduni mängitava seeria seitsmes kohtumine peetakse Eesti aja järgi teisipäeva varahommikul. Seni pole NBA ajaloos suutnud ükski võistkond 0:3 kaotusseisust välja tulla.

Paari võitja kohtub finaalis läänekonverentsi tšempioni Denver Nuggetsiga.