Elu parimat turniiri teinud Fils alistas poolfinaalis Ameerika Ühendriikide esindaja Brandon Nakashima 7 : 5, 4 : 6, 7 : 6. Cerundolo oli parem Briti esireketist Cameron Norriest (ATP 14.) tulemusega 6 : 3 , 6 : 0.

Finaali avaseti otsustav murre toimus Filsi eduseisus 3 : 2, kui servima asus Cerundolo. Nulliga vastase pallingu võitnud prantslane ei jätnud Argentiina liivaspetsialistile avasetis rohkem ühtegi võimalust ning võitis selle 6 : 3.

Matši teises setis setis nähti koguni viite murret, millest otsustava tegi Fils seisul 5 : 5. Järgneval enda pallingul loovutas prantslane Cerundolole kõigest ühe punkti ning elu esimene ATP turniirivõit oli saanud reaalsuseks.

Fils servis kohtumise jooksul kaks ässa ja tegi ühe topeltvea. Argentiinlase arvele jäi üks äss ja seitse topeltviga. Matši kogupunktidest võitis prantslane 73 ja Cerundulo 59.

„Ma jään seda igavesti mäletama,“ rääkis Fils finaali järel. „See on olnud suurepärane nädal. See on olnud hämmastav. Olen võidu üle õnnelik ja nüüd tahan veel enamat. Täna tulin väljakule energiavabana, kuid olin keskendunud oma mängule ja andsin endast parima. „Ma tundsin, et mängin sel nädalal hästi, kuid ma ei oodanud, et võidan turniiri,“ kommenteeris prantslane ootamatut triumfi.

Samaaegselt Šveitis Genfis toimuval ATP 250 turniiri tundis finaalis võidurõõmu Tšiili mängija Nicolas Jarry (ATP 54.), kes alistas finaalmatšis bulgaarlase Grigror Dimitrovi (ATP 33.) tulemusega 7 : 6, 6 : 1.

Aasta teine suure slämmi turniir Prantsusmaa lahtised algavad avaringi mängudega juba homme. Meeste turniirilt ei saa osa võtta tiitlikaitsja Rafael Nadal, kes jääb eemale kõhulihase vigastuse tõttu.