Viimati hooajal 1991/1992 Inglismaa kõrgliigas mänginud Luton Town sai Championshipi põhihooajal 3. koha ning alistas play-off´i poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Sunderlandi 3 : 0. Coventry City kindlustas pääsu otsustavatesse kohtumistesse hooaja 5. kohaga ning poolfinaalis saadi hakkama veelgi suurema vägitükiga, kui kahe mängu kokkuvõttes mängiti 1 : 0 üle pikaaegne Premier League´i klubi Middlesbrough.

Tänast finaali Inglismaa rahvusstaadionil Wembleyl alustas paremini Luton ning juba kuuendal minutil avati mänguskoor. Siiski tõusis Gabriel Osho värava järel kohtuniku lipp ning vaid suluseis päästis Coventry kõige hullemast. Luton lätkas üritamist ning kohtumise 23. minutil saadi lõpuks oma tahtmine, kui Jordan Clark kõmmutas nahkkera värava vasakusse nurka. Põhja-Londoni klubil avanes avapoolajal veel mitu arvestatavat võimalust eduseisu suurendada, kuid Carlton Morrise ja Elijah Adebayo sooritused ei päädinud väravaga, vaid kaitsjate suurepärase tegutsemise ja napi suluseisu tõttu. Poolajapausile mindi Lutoni 1 : 0 eduseisus ning klubi lahtutas Premier League´ist kõigest 45 minutit.

Luton Town pääses 21-aastase vaheaja järel Inglismaa kõrgliigasse

Kohtumise teine vaatus algas kannatlikult ja ettevaatlikult, millest pikema õlekõrre suutis seekord välja tõmmata Coventry City. Mängu 66. minutil leidis Viktor Gyokeres täpse sööduga Gustavo Hammeri, kes viigistas mänguseisu ning tõi tagasi lootuse Coventry toetajate õuele. Loetud minutid hiljem oli Matthew Goddenil imeline võimalus Coventry juhtima viia, kuid tema karistusalast sooritatud löök lenda üle värava. Kohtumise normaalajal kumbki klubi rohkemaks võimaline ei olnud ning kohtumine jätkus 30-minutilise lisaajaga.

Nagu teine poolaeg oli võimalustevaene, siis seda oli ka lisaaeg. Tundus, et liigutakse sujuvalt ja kindlalt otsustava penaltiseeria poole, kuid Lutoni mängijatel olid teised plaanid. Kaitse suure prohmaka tõttu pääses väravavahiga silmitsi Joe Taylor, suunates palli külmavereliselt väravavõrku. Kuid siiski-siiski. Taas tuli mängu VAR, kes inglase käega mängu tõttu löödud värava tühistas. 1 : 1 seisul mindi vastu 170 miljonit naela väärt penaltiseeriale, kus pääsu tõotatud maale sai kindlustada vaid üks.

Esimesed viis mängijat näitasid kummagi klubi poolt külma närvi ning seisul 5 : 5 asus penaltipunkti taha Dan Potts. Lisaajal mängu tulnud inglane realiseeris penalti, kui kindlus ise ning ulatas nahkkera Coventry mängijale Fankaty Dabole. Tänavusel hooajal klubi põhitegijate sekka kuuluv inglane sai hakkama kahtlemata karjääri kahetsusväärseima momendiga, kui lõi 11-meetri karistuslöögi üle värava ning kinkis Lutonile viimase kahe aastakümne kaalukaima ja tähtsama võidu. Keegi pidi võitma ja seekord naeratas õnn Luton Townile.

Otsustav penaltiseeria täispikkuses:

Luton Towni saavutus on veelgi erakordsem, kui arvestada seda, et hooajal 2013/14 mängiti Inglismaa tugevuselt viiendas liigas. Tänavune hooaeg, millest saab kahtlemata klubi mälestusväärseim ja ajaloolisem oli Luton Townile Champonshipis järjestikkuselt neljas.