Viimase vooru eel oli Dortmundi Borussia seisus, kus võidu korral oleks kindlustatud esimene Saksamaa meistritiitel 11 aasta järel. Ajaloolist momenti oli Borussia kodustaadionile tulnud vaatama täismaja poolehoidjaid ning keegi polnud valmis selleks, mis järgnevalt juhtuma hakkas.

Kohtumine algas šokiga, kui norralane Andreas Hanche-Olsen 13. minutil Mainzi juhtima viis. Kodumeeskonnal avanes viis minutit hiljem suurepärane võimalus matš viigistada, kuid Sebastian Halleri penalti suutis tõrjuda Finn Dahmen. See polnud aga kõik - avapoolaja 24. minutil saatis Karim Onisiwo täpse pealöögiga nahkkera teistkordselt kodumeeskonna võrku ning viimase vooru eel laineharjal viibinud Dortmund oli jäänud ülimalt keerulisse seisu.

Marulise surve peale pannud Dortmund sai oma tahtmise teise poolaja 69. minutil, kui Raphael Guerreiro tabamus vähendas kaotusseisu minimaalseks. Kodumeeskond jätkas üritamist, kuid mida ei tulnud olid väravad. Mängu viiendal lisaminutil tekkis Dortmundil siiski veel õhkõrn lootus, kui Niklas Sule pommlöök leidis tee väravasse. Mängu peakohtunik lubas kodumeeskonnal mängida veel ühe rünnaku, mis tulemust ei toonud. Viimastel kuudel suurepärases hoos olnud Dortmundi Borussia pidi leppima viigiga ning tiitel oli maha mängitud.

Kohtumise tipphetked:

Kuna samaaegselt toimunud kohtumises alistas Müncheni Bayern võõrsil FC Kölni 2 : 1, siis krooniti taaskord Saksamaa meistriks Thomas Tucheli juhendatav Bayern. Bundesliga kolmandale kohale tuli RB Lepizig ja viimasena tagas Meistrite liigasse pääsu neljandana lõpetanud Berliini Union.