22-aastase ründaja on tänavusel hooajal löönud Inglismaa kõrgliigas 36 väravat, mis kõigi aegade parim näitaja. Kõikide sarjade peale kokku on Haaland sahistanud väravavõrke 52 korda.

„Mul on au saada esimeseks mängijaks, kes võitnud mõlemad auhinnad samal hooajal. Aitäh kõigile, kes minu poolt hääletasid,“ tänas Haaland.

Enim hääli kogunud ründestaar liitus Cityga eelmisel suvel Dortmundi Borussiast ja on aidanud klubil võita kolmanda järjestikuse kõrgliiga tiitli.

„See on olnud uskumatu esimene hooaeg Premier League'is ja karika tõstmine eelmisel nädalavahetusel meie fännide ees Etihadis oli minu jaoks väga eriline hetk,“ lisas Norra koondislane. „Need auhinnad poleks olnud võimalikud ilma minu suurepäraste meeskonnakaaslasteta, mänedžeri ja kogu klubi töötajateta, kes aitavad mul väljakul esineda.“

Manchester Cityl seisab ees tänavusel hooajal ees veel kaks finaali. Esmalt kohtutakse 3. juunil FA karikafinaalis Manchester Unitediga ja 10. juunil mängitakse Meistrite liiga otsustavas mängus Milano Interiga.

„Nüüd on meil ees veel kaks finaali ja tahame hooaja tugevalt lõpetada.“