Burgundia Läti särgid on kõikjal näha. Lätlased on tohutu rahvamassiga tormanud Tamperesse, kus laupäeva pärastlõunal peetakse riigi ajaloo senine suurim jäähokimatš, MM-i poolfinaal Kanadaga.

Kui palju lätlasi on reede ja laupäeva hommikul Tamperesse saabunud, ei paista keegi teadvat. Läti ajakirjanik hindas, et see number on vähemalt 3000-5000 või isegi 7000.

„Air Baltic korraldas viimasel hetkel lisalennud Lätist Soome. Läti jäähokiliit korraldab fännidele lisaks tšarterlende. Kõik juhtus nii kiiresti, et keegi tegelikult isegi ei tea, kuidas kõik Tamperesse tee leidsid,“ kommenteeris läti poolehoidja.

Neljapäeva hilisõhtul valmistas Läti jäähokikoondis suurüllatuse, alistades veerandfinaalis Rootsi ja pääsedes esimest korda riigi ajaloos MM-i poolfinaali.

Koondise fännid Tomas ja rääkisid Soome meediale, et lendasid hommikul Riiast Helsingisse ja tulid sealt rongiga Tamperesse.

„See on Läti jäähoki jaoks ajalooline hetk,“ märgib Gatis.

„Meil ​​on õhtuks lennupiletid tagasi Riiga, aga kui Kanadat võidame, jääme siia ka pühapäevaks,“ lisab Tomas.

„Ainus probleem on see, et meil pole öömaja. Hinnad on nii kallid. Aga kui võidame, siis ilmselt magame seal. Sinna võib meid hommikul uuesti intervjueerima tulla,“ jätkab Gatis enda kõrval asuvale pingile osutades.

Kui Dans Locmelis viis Läti 1:0 juhtima, plahvatas Nokia Arena sõna otseses mõttes. Sellist meeleolu selles hallis pole nende mängude ajal veel kogetud.

Ainult jäähokijumal teab, kas lätlastel on meile veel üks suurüllatus varuks. Sellisel juhul peaks Air Baltic kogu oma lennupargi Soome poole saatma, et kõik Läti fännid Tamperesse saaksid.