Eesti teine reket Kaia Kanepi osales sel nädalal Strasbourgis toimuval WTA turniiril paarismängus koos venelanna Angelina Gabujevaga. Kanepi sõnas Postimehele, et ta „ei tegele poliitikaga ja ei lähe kaasa inimestevaheliste suhete lõhestamise kampaaniaga“.

„Kaia vastus muudab EOK jaoks nii palju, et meil on tunne, et ta võib seda uuesti teha,“ ütles Siim Sukles reedel Paides toimunud Eesti spordi kongressil antud intervjuus ERR-ile, vahendab ERR Sport.

Suklese sõnul võivad sellisel teguviisil olla ka praktilised tagajärjed ja see võib Kanepi jaoks näiteks päädida EOK rahalise toetuse äravõtmisega.

„Kuigi sporditoetusi antakse sportlike tulemuste eest, on EOK tippspordikomisjonil võimalus C-kategooria [1250 eurot kuus] ka ära võtta. Kui EOK tippspordikomisjon järgmine kord koguneb, võib see teema olla päevakorras. Kui see juhtuks juba teist või kolmandat korda, siis ma arvan, et ta ei ole vääriline saama maksumaksja raha,“ sõnas Sukles.

Neljapäeva õhtul kehtestas Postimees Kanepile boikoti, otsustades tennisisti mänge enam mitte kajastada. Sukles sellega nõus ei ole. „Selle meediamaja juhtkiri on minu arvates liiga emotsionaalne. Me ei peaks Eestis inimesi tühistama.“