Briti alaliit otsustas, et transsooliste jaoks avatakse „Open“ klass ja naiste konkurentsis saavad edaspidi võistelda ainult sportlased, kes on sündinud naisena.

22-aastane Bridges ähvardas, et võib pärast sellist otsust rattaspordist loobuda ja emigreeruda. Ta nimetas Suurbritannia alaliidu otsust transsoolistevastaseks genotsiidiks.

„Ma pean kaaluma sellelt kohutavalt saarelt lahkumist. Ma isegi ei tea, kas tahan enam rattaga võidu sõita,“ teatas Bridges, kelle sõnul on Suurbritannias homofoobsed treenerid ja alaliitu juhivad natsid, vahendab Daily Mail.

„See on sama organisatsioon, kus on homofoobsed treenerid, kes ei teinud midagi sõitjatevahelise kiusamise vastu. Seda alaliitu ei huvita spordi mitmekesisemaks muutmine. Jalgrattasport on endiselt üks valgemaid ja heteroseksuaalsemaid spordialasid ning neid ei huvita see üldse,“ kritiseeris Bridges.

Bridges püstitas 2018. aastal enne soovahetust 25 miili sõidus meesjuunioride rahvusrekordi.

Väidetavalt on viimastel aastatel rattasporti lisandunud umbes poolsada transnaist üle ilma, kinnitas hiljuti endine rattaäss Inga Thompson. Tema arvates on see väga ebaõiglane, sest mehena puberteediea läbimine annab hiljem naiste seas võistlevatele transsportlastele sellisel spordialal nagu rattasport tohutu eelise.

„Naised loobuvad, sest ei näe võimalusi meestena sündinutele vastu saada – jõud pole võrdsed,“ sõnas Thompson.