Esimese veerandaja järel oli 19:16 ees Tartu, poolajapausiks olid külalised juhtimas 43:36. Enne neljandat veerandit oli seis viigis 62:62. Otsustavatel hetkdel sai Kalev/Cramo oma rünnaku käima ja kui esimene vise ei tabanud, nopiti palli ründelauast ja pandi korvi.

Veel kuus ja pool minutit enne lõppu oli Tartu taga kahe punktiga (71:73), aga seejärel tegi Kalev/Cramo 9:1 spurdi. Tartu suutis korraks kaotusseisu kümnest punktist väiksemaks vähendada, aga sellega nende tagasitulekukatse ka piirdus.

Kalev/Cramo tuli Eesti meistriks aastase vaheaja järel. Eelmisel aastal jäädi poolfinaalis alle Pärnu Sadamale, lõpuks sai kuldmedalid kaela just Pärnu. Tartu lõpetas teist hooaega järjest teise kohaga.

Kolmandas mängus viskas Kalev/Cramo kasuks üleplatsimehena 25 punkti ukrainlane Oleksandr Kovliar, kes valiti ka finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks. Artur Konontšuki arvele jäi 18 punkti, Alterique Gilbert lisas 14 punkti ja Hugo Toom 11 punkti.

Tartu kasuks viskas 18 punkti Ty Gordon, 17 punkti Leemet Böckler, 13 punkti võrdselt Andri Voinalovõtš ja Robin Kivi ning 11 punkti Dontarius James.

Eesti meistriliiga Tähtede viisikusse valiti Ty Gordon (Tartu), Hugo Toom, Artur Konontšuk (mõlemad Kalev/Cramo), Karl-Johan Lips (Viimsi/Sportland) ja Mihkel Kirves (Pärnu Sadam).