Esimene poolfinaal:

Tamperes Nokia Arenal riigi ajaloo esimeses MM-i poolfinaalis mänginud Läti koondis asus kohtumist avakolmandikul juhtima, kui litri saatis väravasse Dans Locmelis. Hoogsalt viigiväravat jahtima asunud Kanada jõudis sihile teise kolmandiku keskel, viigistades Samuel Blaisi väravast mänguseisu. Läti ei jätnud jonni ning läks poolfinaali taas Rudolfs Balcersi väravast minut hiljem juhtima. Teisel kolmandikul rohkem väravaid ei nähtud ning lõunanaabrite unistus MM-i finaalist elas.

Kohtumise otsustavat kolmandikku alustas Kanada võimsalt ning sihile jõuti juba 45. sekundil, kui skoori tegi Jack Quinn. See ei olnud aga ainuke külm dušš lätlastele, sest kaheksa minutit hiljem asusid põhja-ameeriklased Adam Fantilli väravast mängu esmakordselt juhtima. Läti üritas leida viigiväravat, kuid headele viskepositsioonidele ei jõutud. Viimase pitseri lõunanaabrite lootustele pani Oskars Batna karistuspingile saatmine kolm minutit enne mängu lõppu. Kohtumise lõpu eel viskas Scott Laughton litri tühja väravasse ning Kanada pääses neljandat MM-i järjest finaali, kus kohtutakse USA ja Saksamaa vahelise poolfinaali võitjaga.

Teine poolfinaal:

Seni kõik turniiri 8 mängu võitnud Ameerika Ühendriigid alustasid ka tänast poolfinaali võimsalt, kui Alex Tuchi ja Rocco Grimaldi väravatest kiirelt 2 : 0 juhtima mindi. Saksamaa leidis vajaliku vastukäigu ning kolmandiku teisel poolel viigistasid Frederik Tiffelsi ja Maksymilian Szuberi väravad kohtumise. Mängu teisel kolmandikul domineerivaks pooleks olnud USA asus taas juhtima, kui litri saatis väravasse Michael Eyssimont.

Otsustavale kolmandikult mindi vastu USA 3 : 2 eduseisus ning kõik näis minevat lääneriigi tahtmist mööda. Siiski leidis Saksamaa selle, mida pikalt kolmandal kolmandikul otsisti - veidi üle minuti enne kohtumise lõppu viigistas Marcel Noebelsi tabamus matši ning finaali pääseja otsustas lisaaeg. Seejuures oli just vahetult enne väravat Saksamaa toonud jääle väravavahi asemel kuuenda väljakumängija, mis ka kohe vilja kandis.

Lisaajal oli domineerivamaks pooleks USA, kuid jänese kübarast suutis välja tõmmata hoopis Saksamaa, kes Frederik Tiffelsi tabamusest finaali pääses.

Homne finaal Saksamaa ja Kanada vahel toimub Eesti aja järgi 20.20.

Enne poolfinaale:

Laupäeval kell 14.20 algab Tamperes Nokia Arenal Kanada ja Läti mäng.

Kui kanadalased on mulluse MMi hõbemdalistid ja 2021. aasta maailmameistrid, siis Läti mängib poolfinaalis üldse esimest korda.

Lätlased üllatasid veerandfinaalis Rootsit, võites favoriidid 3:1. Kanada sai neljapäeval kindla 4:1 võidu tiitlikaitsjate soomlaste üle.

Kell 18.20 algab teine poolfinaal USA ja Saksamaa vahel. Suurepärast turniiri tegev Ameerika Ühendriikide koondis võitis alagrupis esikoha ja alistas kaheksa hulgas Tšehhi 3:0. Saksamaa kukutas veerandfinaalis teise alagrupi võitja Šveitsi tulemusega 3:1.