Avaveerandit domineeris Viimsi, kes haaras esimeseks lühikeseks vaheajaks 24:19 eduseisu. Teine periood kuulus omakorda Pärnule - nad võitsid veerandi kindlalt 26:13 ja asusid poolajavileks juhtima 45:37.

Kolmandal neljandikul jätkas Pärnu sealt, kus eelmise lõpetas ning seitsmendaks minutiks kasvas külaliste edu juba 18-punktiliseks (67:49). Veerandi lõpuks juhtis nii kaitses kui rünnakul hoogu sattunud Pärnu 71:54.

Viimasel perioodil kodumeeskond enam mängu pööret tuua ei suutnud ja pärnakad vormistasid lõppnumbriteks 91:69.

Eelmise aasta meistermeeskonna poolel olid täna väga heas hoos kolm meest - Isaiah Hart viskas 28, Robert Valge 17 ja Mihkel Kirves 16 punkti. Viimsi parimana jõudis Karl-Johan Lips 18 punktini.

Valge kiitis võidu järel nende jokkeriks tõusnud Isaiah Harti.

„Vägev! Ta tegi sellise arenguhüppe võrreldes sellega, kui ta tuli. Lõpus tassis meid. Üks mäng pani siin veel 30 punkti. Väga hea poiss,“ sõnas Valge.

Pärnu meeskonna juht Johan Kärp avaldas tunnustust mängijatele, kes suutsid neljanda kohtumise kindla kaotuse järel end nii hästi kokku võtta.

„Kutid, respect! Mis seeriad me panime! 15 mängu vigastuste ja haiguste kiuste. See on meeskond!“ kiitis Kärp. „Me tõesti tahtsime seda pronksi!“

Homme peetakse Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli vahel kolmas finaalmäng Tallinnas.