„Pole midagi öelda. Tammeka mängis paremini, vahetusest tulid noored ja tahtmist täis poisid. Selle pealt tegid ära,“ kahetses matši järel Kalju ründaja Alex Matthias Tamm. „Meil oli üks päev rohkem puhkamiseks. Ma ei tea... nad olid lihtsalt paremad... pole midagi öelda.“

Hooaja eel meistritiitlist unistanud, aga reaalsuses Premium liiga keskpaika kuuluv Kalju võõrustas Sportland Arenal eelnevast tosinast matšist vaid ühe võitnud Tartu Tammekat. Soosikud alustasid koduväljakul hästi, sest 26. minutil sai Aleksandr Volkovi pandud pall kaitsjast rikošeti ning Tamm suskas selle värava esiselt võrku.

Kalju 1 : 0 eduseis püsis teise poolaja keskpaigani, kuid 71. minutil leidis Patrick Genro Veelma sööduga karistusalasse jooksnud Kevin Mätase, kes saatis palli ühe puutega võrku. Viigiseisus läksid Kalju mängijad krampi ja külalised kasutasid selle ära.

89. minutil pääses äärelt jooksu vahetusest sekkunud Kevin Burov, kes mängis üle kaks kaitsjat ja saatis seejärel palli kollkipper Henri Perki valvatud võrku. Sealjuures tegu oli 19-aastase tartlase esimese tabamusega Premium liigas. „Kasutasin värskuse ära. Hea tunne, et sain tiimi aidata. Esimese värava puhul viin homme trenni koogi või kringli,“ sedastas 70. minutil mängu sekkunud Burov. „Lõpus suutsime luua olukordi. Meil oli veel kohti, kust võinuks ära lahendada. Hea, et nii läks!“

Paide ja Levadia leppisid ühe silmaga

Taaskord jäi võiduta ka Paide Linnameeskond, kes leppis võõrsil Tallinna Kaleviga 1 : 1 viiki. Avavärava lõi 55. minutil penaltist Paide ründaja Robi Saarma, kuid veerand tundi hiljem tegi nende poolelt vastasele vea Andre Frolov. Kohtunik saatis karistusalas Ats Purjet selga tõuganud Frolovi punase kaardiga platsilt minema ja järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris Tristan Toomas Teeväli.

Vägevalt jätkab hooaega ka Pärnu Vaprus, kelle lahing FCI Levadiaga päädis võitlusliku 0 : 0 viigiga. Meistriliigat juhib valitsev meister Tallinna Flora 35 punktiga. Levadia jääb neist maha nelja, Kalev 11 ja Vaprus 13 silmaga. Kalju on 17 punktiga kuues ja Paide 15-ga seitsmes.