Honda taandus ametlikult F1 sarjast 2021. aastal pärast Max Verstappeni esimest maailmameistritiitlit, kuid jäi läbi Red Bull Powertrainsi brändi Red Bulli autosid mootoriga varustama kuni 2025. aastani.

Täna varahommikul teatasid 2026. algavast koostööst Honda ja Aston Martin, kelle piloot Fernando Alonso kritiseeris Honda mootoreid teravalt oma McLareni aegadel. 2015. aasta Jaapani GP ajal nimetas hispaanlane Honda jõuallikaid „piinlikeks“ ja „GP2 mootoriteks“. Kui McLareni ja Honda koostöö 2017. aastal lõppema hakkas, ütles Alonso: „Meil on ainult üks probleem ja see on jõuallikas. Sellel pole töökindlust ega jõudu.“

Alonso personaalküsimust puudutati ka tänasel pressikonverentsil, kus Honda Racing Corporationi presidendilt Koji Watanabelt 41-aastase vanameistri ja Honda suhete kohta küsiti. „Meil ei ole tema sõitmise osas mingeid vastuväiteid,“ ütles Watanabe reporteritele.

Hetkel sõidab Aston Martin, mis hoiab F1 konstruktorite karika arvestuses Red Bulli järel teist kohta, Mercedese mootoritega - see leping kehtib neil 2025. aastani.

F1 sarjas hakatakse 2026. aastast sõitma keskkonda säästvate kütustega ning senisest enam tuge hakatakse saama elektrijõust. 2026. aastast naaseb F1 sarja ka Ford, kes hakkab jõuallikaid tarnima Red Bullile.