Alaliit kinnitas portaalile Inside The Games, et kaks sportlast, kes sõja toetamise tõttu MM-ilt kõrvale jäetakse, on Maksim Hramtsov ja Vladislav Larin. Hramtsov võitis Tokyo olümpiamängudel kuldmedali -80 kg kategoorias ja Larin üle 80 kg kaaluvate meeste kategoorias.

Rahvusvaheline taekwondoliit kuulub spordiorganisatsioonide hulka, kes on kevade jooksul lähtuvalt Rahvusvahelise olümpiakomitee soovitustest lubanud agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlased taas võistlustulle. Nad saavad osaleda neutraalsete sportlastena, kes peavad jõuproovidel kaasa tegemiseks läbima taustakontrolli. Muuhulgas ei tohi nad olla avalikult sõja poolt.

Hramtsov ja Larin tingimustele ei vastanud. Näiteks Hramtsov õnnitles 2022. aasta oktoobris Venemaa presidenti Vladimir Putinit sünnipäeva puhul ja kirjutas sotsiaalmeedias, et armastab Putinit ja toetab tema aktsioone. Lisaks kasutas ta postituses kolmel korral Z-tähte, mis tähistab Venemaa agressiooni Ukraina vastu.

Küll saavad taekwondo MM-il neutraalsetena osaleda ülejäänud 14 Venemaa ja 9 Valgevene sportlast, kelle nende riikide alaliidud MM-iks üles andsid. Ukraina teatas, et boikoteerib MM-i.

Jaga
Kommentaarid