Traagiline sündmus juhtus sel ajal, kui võistlejad tegid Ensenada linnas vahepeatust. Järsku sõitis sinna kaubik, millest hüppasid välja automaatidega relvastatud maskides mehed, kes avasid tule.

Hukkus 11 inimest, vigastatuid oli seitse, teatab Daily Mail.

Prokurör Ricardo Iván Carpio teatas kohalikule meediale, et väga suure tõenäosusega oli tegemist järjekordse narkojõukude vahelise arveteklaarimisega.

Offroad võistluse korraldajad andsid teada, et on juhtunust sama šokeeritud kui kõik ülejäänud.

„Kahjuks ei olnud nende sündmuste käik meie kontrolli all,“ ütlesid ürituse korraldajad oma pressiavalduses. „Meil on südamest kahju kõigi hukkunute ja nende perede pärast. Meie siiras kaastunne neile. Oleme sama hämmingus kui teie kõik, sest meil pole juhtunuga midagi pistmist.“

Praeguseks on ametivõimud teatanud, et tule avanud kurjategijatel õnnestus põgeneda ning ühtegi kahtlusalust pole suudetud tabada.

Baja California osariik, mis on vahetult USA piiri ääres, on tihti kartellide arveteklaarimise kohaks, sest see on nii narko- kui inimkaubitsejate jaoks tähtis piirkond. Seal on kurjategijate omavahelised ning kurjategijate ja politsei vahelised kokkupõrked üsna igapäevased.

Video võib olla häiriv!