Elulooline spordidraama tõstab taaskord rambivalgusesse läbi aegade ühe edukaima Eesti sportlase, kes on pidanud kahe olümpiakulla ja arvukate rekorditeni jõudmiseks ületama rohkem väljakutseid, kui paljud ette kujutada suudaks. Elvast pärit trekisõitja Erika Salumäel on tulnud triumfideni jõudmiseks rinda pista väärkohtleva kasuvanaema, murdunud unistuste ja vaid omakasu peal väljas olevate abilistega.

„Erika Salumäe lugu on tõepoolest lugu, mis väärib rääkimist. Tema keeruline lapsepõlv, käänuline noorusaeg ning inimvõimeid ületav teekond olümpiakullani on midagi, mis suudab inspireerida meid kõiki,“ ütles Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu. „Erika teekond on paljudele eestlastele midagi väga tuttavat, samas ka midagi täiesti tundmatut. „Meie Erika“ on oluline teos ja meil on suur rõõm, et see on meie arvukate sarjade kõrval üks esimestest filmidest, mis on Elisa osalusel valmimas.“

„Eesti spordiajaloos on mitmeid emotsionaalseid, kaasakiskuvaid ja senijutustamata lugusid, millest järjekordne peagi laiema avalikkuse ette jõuab. Elisal on au olla koos Eesti tippfilmitegijatega sel teel kaasas. „Meie Erika“ on teos, mis väärib ootamist,“ lausus Elisa sisujuht ja filmi kaasprodutsent Toomas Ili.

„Noore ja talendist pakatava lavastaja German Golubi esimese täispika linaloona suudab „Meie Erika“ üllatada, kurvastada ja rõõmustada. See on justkui lainetav Tuhkatriinu lugu, kus ka pärast kõiki mõõnasid ja kõiki raskuseid suudab inimvõimete piiridel pingutamine ja vankumatu usk millegi suurema saavutamisesse tuua tulemuseks midagi ajaloolist,“ sõnas „Meie Erika“ produtsent Marju Lepp (Filmivabrik).

„Eesti Filmi Instituudile on oluline toetada debütante ja noori režissööre. Andeka filmitegija äratundmine võtab aega ja algajatel on vaja anda mitu võimalust enne, kui sünnivad väga head ja olulised filmid. EFI üksi seda teha ei suuda. Sellepärast on väga oluline, et film valmib koostöös Elisaga. Eesti turule on väga oodatud sisutootmisega tegelevad ettevõtted, mis jagavad filmitootmise riske varases staadiumis, mitte ei osta valminud filmide näitamislitsentse. Elisa on siin teerajaja ja näitab uut suunda Eesti filmide finantseerimisel kohalikul turul, mis mujal maailmas on laialt levinud,“ sõnas Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp.

„Meie Erika“ jõuab kinolinale 2025. aasta alguses ning linastub eksklusiivselt Elisa Huubis samal aastal. Filmi lavastaja on German Golub (“Mu kallid laibad“), produtsendid Marju Lepp ja Manfred Vainokivi („Vee peal“ „Taevatrepp“ Filmivabrik), operaator Rein Kotov (“Kalev“) kaaspordutsent Toomas Ili (Elisa) ja kunstnik Jaana Jüris (“Hüvasti NSVL“). Osatäitjate nimed avaldatakse peagi. Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut ja Kultuurkapital.