Juventuse rahaasjade kohta algatati uurimine eelmise aasta kevadel ning juurdluse käigus selgus, et klubi oli aastatel 2018–2020 esitanud oma kahjumi valesti. Leiti, et Juventus kasutas kunstlikke üleminekutehinguid oma bilansi parandamiseks.

Kohtusaaga sai alguse jaanuaris, kui Itaalia jalgpalliliit otsustas Juventusele määrata 15-punktilise karistuse.

Lisaks karistati mitmeid endiseid Juventuse juhte. Varasemale spordidirektorile Fabio Paraticile määrati toona 30-kuuline Itaalia jalgpallis tegutsemise keeld. Klubi pikaajaline esimees Andrea Agnelli ja tegevjuht Mauricio Arrivabene said 24-kuulise Itaalia jalgpallis tegutsemise keelu ja endine asepresident Pavel Nedved 8-kuulise keelu.

Kuigi Itaalia kõrgeim spordikohus rahuldas aprillis Juventuse esitatud kaebuse ning tühistas varem määratud karistused, siis nüüd võttis Itaalia jalgpalliliidu apellatsioonikohus ikkagi vastu otsuse, et Torino klubilt tuleb kümme punkti eemaldada. Samuti jäid jõusse Paraticile, Agnellile ja Arrivabenele määratud karistused, kuid näiteks Nedved mõisteti õigeks.

Juventus teatas, et austab kohtu otsust, aga võib selle edasi kaevata.

Vihma käest räästa alla

Esmaspäeva õhtul tuli Juventusel alla neelata ka teine mõru pill, kui koduliigas tunnistati võõrsil Empoli 4 : 1 paremust.

Francesco Caputo ja Sebastiano Luperto viisid Empoli avapoolajal 2 : 0 juhtima ning kohe teise poolaja alguses lõi Caputo Juventuse võrku ka kolmanda palli. Federico Chiesa suutis küll kohtumise lõpus ühe tagasi lüüa, aga viimane sõnaõigus jäi siiski Empolile, sest kolmandal lisaminutil sai jala valgeks Roberto Piccoli.

Kohtumise tipphetked:

Varem Itaalia kõrgliigas teist kohta hoidnud Juventus langes pärast punktide eemaldamist hoobilt seitsmendaks ning viimasel eurokohal olevast AS Romast jäädakse nüüd punkti kaugusele.

Kuna eelmisel nädalal langes Juventus Euroopa liiga poolfinaalis Sevilla vastu konkurentsist, siis on koduliiga nende ainus lootus, et järgmisel hooajal UEFA vutti mängida.

Tabeliseis: