38-aastane Anthony mängis NBA-s kokku 19 hooaega, mille jooksul sai ta kirja 1260 põhiturniiri ja 83 play-off'i mängu. Anthony viimaseks klubiks jäi Los Angeles Lakers, kus ta mängis möödunud hooajal. Enne seda jõudis ta esindada nii Houston Rocketsit, Denver Nuggetsit, New York Knicksi, Oklahoma City Thunderit kui ka Portland Trail Blazersit.

Hooajal 2012/13 oli Anthony liiga suurim korvikütt, kui viskas mängu kohta keskmiselt 28,7 punkti. Lisaks sellele valiti ta koguni kümnel korral NBA All Stars esimesse viisikusse.

USA koondise ridades võitis Anthony olümpiamängudelt kolm kulda (2008, 2012, 2016) ning ühe pronksi (2004), MM-il jäi tema laeks kolmas koht (2006).

„Ma mäletan aegu, mil mul polnud midagi peale palli ja unistuste. Aga korvpall oli mu väljund ja mul oli kindel siht silme ees. Minu kommuuniks olid linnad, mida esindasin uhkusega ning fännid, kes mind toetasid,“ lausus Anthony sotsiaalmeedias.

„Olen nendele inimestele ja kohtadele alati tänulik, sest nad tegid minust Carmelo Anthony. Aga nüüd on aeg küps, et jätta hüvasti väljakutega, kus endale nime tegin ja spordialaga, mis andis mulle eesmärgi ja uhkuse,“ lisas ta.

Video: