22-aastane brasiillane tegi sellise karmi avalduse pärast Reali eilset 0:1 kaotust Valenciale. Selle matši seitsmendal lisaminutil sai Vinicius Junior punase kaardi.

Reali ründeäss üritas mängu ajal korduvalt kohtuniku tähelepanu juhtida kodumeeskonna Valencia fännide rassistlikule käitumisele.

„Meistrivõistlused, mis kunagi kuulusid Ronaldinhole, Ronaldole, Cristianole ja Messile, kuuluvad täna rassistidele,“ kirjutas Vinicius Instagramis. „See polnud esimene, teine ega ka kolmas kord. Rassism on La Ligas normaalne. Korraldajad arvavad, et see on normaalne, alaliit arvab samuti ja vastased saavad sellest vaid julgust juurde.“

Ründetähe sõnul teavad brasiillased juba tänaseks, et Hispaania on rassistlik maa.

„Ilus rahvas, kes võttis mind vastu ja keda ma armastan, kuid kes oli nõus eksportima rassistliku riigi kuvandit tervele maailmale. Mul on kahju hispaanlastest, kes pole olukorraga nõus, kuid täna teatakse Brasiilias Hispaaniat kui rassistide riiki,“ teatas Vinicius.

Valencia klubi on BBC andmetel praeguseks kaks Viniciust rassiliselt solvanud fänni tuvastanud ja peaks neile määrama eluaegse staadionikeelu.

La Liga teatas oma avalduses, et uurib juhtumit ja võtab tarvitusele „asjakohased õiguslikud meetmed“.

La Liga president Javier Tebas kirjutas Twitteris, et Vinicius pole kahel korral jõudnud alaliidu koosolekule, kus taheti arutada, mida annaks rassismijuhtumite vältimiseks teha.

„Enne, kui hakkate La Ligat kritiseerima ja laimama, peate juhtunust korralikult teavitama,“ kurjustas Tebas ründetähega.

Real langes kaotusega Valenciale liigatabelis kolmandaks. Kolm vooru enne hooaja lõppu on esikolmikus Barcelona 85, Madridi Atletico 72 ja Real 71 punktiga.

Video Valencia fännidest: