Üpraus võitis Pro Ski Women GP klassis, mille tehnilised nõudmised GP1 võistlusmasinatele erinevad maailmameistrivõistlustest. Üpraus edestas kahe sõidu kokkuvõttes noort USA võidusõitjat River Varnerit 4 punktiga, kolmanda koha sai Estelle Poret Prantsusmaalt.

„Võistlustingimused olid kindlasti väljakutsuvad, kuid 11-kraadine vesi ei ole meile midagi uut ning olime selleks vastavalt valmistunud, kuigi peale teist sõitu olid varbad lumivalged,“ rääkis Üpraus.

Lisaks jahedale mereveele võtsid sportlasi vastu tormituuled ja vihmapilved, mis nädala lõpuks asendusid päikesepaistega. Viimase päeva Pro võistlusklasside võistlussõitudest tehti ka ajaloos esmakordselt televisiooni otseülekanne, mis jõudis esialgsetel andmetel ligi 700 miljoni inimeseni üle maailma.

„Mul on meeletult hea meel, et meile anti võimalus jagada oma adrenaliinirohket ja põnevust pakkuvat spordiala väga suure auditooriumiga, pöörates tähelepanu ka meeste ja naiste võrdsusele jetispordis,“ ütles Üpraus.

„Rääkides võidusõidust, siis pole mul ammu olnud võimalust nii palju tehniliselt puhtaid möödasõite teha ja põnevat võidusõitu ise nautida. Stardikiirus ei olnud sel korral meie tugevam külg, kuid see-eest tuli rajal tööd teha ja ülespoole ronida, mis on alati teretulnud“.

Kokku osales etapil veel 17 Eesti jetisportlast ning koju toodi lisaks 16 erinevat poodiumikohta. Järgmine Jet Ski World Series etapp toimub juulikuu viimasel nädalavahetusel Prantsusmaal Vichy linnas. Sari koosneb neljast etapist ning MK-hooaeg võetakse kokku kahe ajaloolise võistlusega: üheks on World Finals 2023 Ameerika Ühendriikides Lake Havasus ja teiseks World Cup Tai Kuningriigis Pattaya Beach-il.

Üprausi järgmiseks võistluseks on aga 15.-18. juunini toimuv maailmameistrivõistluste esimene etapp Itaalias Olbias, kus ta läheb kaitsma eelmise aasta meistritiitlit.