35-aastane Llull mängis finaalis 13 minutit ja kuigi Reali oli kaotusseisust välja toonud 36-aastane Sergio Rodriguez, usaldati otsustav rünnak just kaptenile. Llull tabas 3,2 sekundit enne lõppu keskpositsioonilt hoolimata sellest, et vastas oli Olympiacose 218 cm pikkuse tsentri Moustapha Falli pikk käsi.

„Peatreener (Chus Mateo) ja tiimikaaslased usuvad, et ma suudan selliseid viskeid tabada. Mul on tohutult hea meel, et aitasin meil võita. Vise oli raske. Proovisin minna paremale, peatuda ja visata keskpositsioonilt. Lihtsalt saatsin palli teele ja see läks sisse. Kui oleks mööda läinud, võtnuks Walter Tavares nagunii lauapalli. Olen õnnelik ja uhke kogu tiimi üle,“ rääkis Llull.

Finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Reali tsenter Walter Tavares. Poolfinaalis viskas ta Barcelona vastu 20 punkti, võttis 15 lauapalli ja blokeeris 4 viset, finaalis jäi tema arvele 13 punkti ja 10 lauapalli.

„Finaal oli tõeliselt raske, sest Olympiacos on kogu hooaja jooksul olnud Euroliiga kõige stabiilsem võistkond. Parim meeskond rünnakul ja parim kaitses. Ainus asi, mis meid mängus hoidis, oli eneseusk. Kui meile värav avati, läksime sellest sisse ja võitsimegi,“ lausus Tavares.

Real on nüüd võitnud 11 Euroliiga tiitlit. Viimase kaheksa aasta jooksul oli see neile kolmas, parimad oldi ka 2015. ja 2018. aastal.