Avaldame Nord Cupi korraldajate seisukoha täismahus:

„Vabandame Tallinnas toimunud Nord Cup laste- ja noorteturniiri korvpallimängul aset leidnud ja meedias kajastamist leidnud intsidentide pärast.

Mõistame klubi U12 vanuseklassi noormängijate käitumise Soome klubi Munkkiniemi Kisapojat (MuKi) suunal sügavalt hukka.

SK Kohila poisid reageerisid MuKi poistega tekkinud sõnelusele rassistlike solvangutega. Teeme juhtunust vajalikud järeldused ning kõik endast oleneva, et midagi sellist enam ei korduks. Kedagi mõnitaval ja alavääristaval käitumisele ei saa kunagi olla ühtegi õigustust ega kohta spordis ning ühiskonnas laiemalt. Vabandame MuKi poiste ja treenerite ees nendele osaks saanud ebaväärika käitumise pärast.

Oleme intsidentide järgselt suhelnud ka Eesti Korvpalliliiduga, kes samuti üheselt taunib igasugust rassistlikku käitumist. Eesti Korvpalliliit plaanib järgmisest aastast hakata läbi viima vastavaid ennetuskoolitusi, Tallinn Nord Cup turniiri korraldajatena julgustame kõiki meie turniiril osalevaid võistkondi sellistel koolitustel osalema. Viime järgmise aasta turniiri reeglitesse sisse ka lastele arusaadavas keeles väärika käitumise põhimõtted ning defineerime reeglites, mida mõistame ebakohase, sh. rassistliku käitumisena,“ edastas Nord Cup turniiri peakorraldaja Tarmo Oras.

Rahvusvaheline laste – ja noorte Tallinn Nord Cup korvpalliturniiri korraldatakse alates 2015. aastast. Turniiri eesmärgiks on propageerida korvpalli kui spordiala ning läbi tervislike eluviiside sporditegevust noorte seas. Sel aastal osaleb turniiril 220 võistkonda neljast riigist – Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest. Kõige rohkem võistkondi, 101 võistkonda, on osalema tulnud Soomest.