Kanepi alistas avaringis hiinlanna Wang Xinyu (WTA 60.) tulemusega 6:3, 6:2. Kanepi lõi kohtumise jooksul kolm serviässa. Hiinlanna ühtegi ässa ei löönud. Topeltvigu tegi eestlanna neli, hiinlanna aga kuus. Esimese servi õnnestumise protsent oli Kanepil 62 % ning hiinlannal 44 %. Esimesel servilt võitis Kanepi 81 % punktidest ning Xinyu 50 %.

Kanepile on sel hooajal võite kogunenud üsna napilt. Xinyu oli alles viies mängija, kelle Kanepi sel kalendriaastal alistanud.

Kanepi osaleb Prantsusmaal ka paarismängus. Tema partneriks on venelanna Angelina Gabujeva (WTA 104.).

Strasbourg'i turniiril teeb kaasa ka Eesti kolmas reket Jelena Malõgina (WTA 361.), kes alistas kvalifikatsiooni otsustavas ringis 6:1, 6:1 16-aastase prantslanna Severine Deppneri (edetabelikoht puudub).

22-aastane Malõgina polnud varasemalt kordagi kvalifikatsiooni kaudu WTA turniiri põhitabelisse jõudnud. Eelmisel sügisel osales ta küll Tallinn Openi põhiturniiril, aga toona teenis eestlanna vabapääsme.

Strasbourg'i turniiri avaringis läheb Malõgina vastamisi austraallanna Kimberly Birrelliga (WTA 111.). Edu korral võivad eestlannad veerandfinaalis kohtuda.