Vihurmoto Rahvaliiga stardis oli 21 sõitjat nii Eestist, Lätist kui ka Leedust. Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni ringrajakomisjoni poolt oli tänavasõitjatele üles pandud ka eraldi telk, kus nad said oma rattaid hoida ning asjatundjatelt nõu küsida.

Paljud selles klassis osalejatest olid võistlusel esmakordselt. Kolmanda koha sõitis välja Jaagup Retsja (Suzuki GSX-R 750), kes jäi sündmusele registreerimisega hiljaks ja mahtus hommikusel treeningpäeval hädavaevu nimekirja. Kui ta hommikul alustas parima ringiajaga 1.32-ga, siis õhtuses võidusõidus sõitis välja juba 1.26,153.

Retsja jaoks oli see esimene ringrajavõistlus ja ta oli finišis ainult positiivsete emotsioonidega. „Kõik oli suurepärane, terve päev, juba see, et saad teistega koos treenida, startida, möödasõite teha, väga hea mulje jäi sellest päevast,“ ütles Retsja pärast võistlust. „Järgmine kord tulen kindlasti veel!“

Esimene ja teine koht läksid Lätti. Kaks parimat olid Edgards Kruminis (BMW) ja Ritvars Dortans (Kawasaki ZX6R), kes on Rahvaliiga klassis juba vanad kalad ning Pärnus ka varem võitnud.

Veel olid stardis kõige pisemad ringrajaässad klassis MiniGP. Supermototsikliga väljaspool arvestust võistelnud Dominykas Razmislavicius (Leedu) näitas konkurentidele tagatulesid. MiniGP arvestuses olid kiireimad Sander Vahtramäe, Oskar Kärg ja Jaanus Reima (kõik Vihurmoto klubi sõitjad).

Etapp jätkub Porshe Ringil pühapäeval. Stardis on kõige põnevamad võistlusklassid alates Superbike’idest.