Mäng oli rabe, koostöö sidemängijate ning ründajate vahel veel mitte kõige parem, ent pärast avageimi kaotust suudeti end korduvalt kaotusseisudest välja võidelda ja erinevate koosseisudega kolm järgmist vaatust võita.

Peatreener Alessandro Orefice leidis esimesest mängust nii häid momente kui parandamist vajavaid elemente. „Tulemuse üle tunnen heameelt, sest võita on alati tore. Aga mängupildist rääkides, siis tööd on veel palju vaja teha. Me polnud servil agressiivsed ja vastuvõtt jättis soovida, aga me pole nende asjadega ka trennis praegu kõige rohkem tegelenud, oleme rohkem rõhku pannud blokile ja kaitsemängule. Bloki osas on tulemus näha, saime sealt 13 punkti ja kaitse polnud ka halb,“ kommenteeris juhendaja.

Itaallane oli rahul, et mängijad suutsid mitmel korral rasketest olukordadest just vaimselt taastuda. „Iga kord, kui oleme kaotusseisus, peavad mängijad mõistma, et sellest olukorrast tuleb midagi ise tehes välja tulla. Vaimselt ei saa mina nende eest seda teha. Ja täna näitasid ka mitte põhikoosseisu mängijad, et nad seda suudavad. Mina ütlesin vaid, et nad peavad endasse uskuma ja alati lõpuni võitlema.“

Peatreeneri sõnul on põhisidemängijana tegutsenud Karolina Kibbermanni astunud klubihooajaga sammu edasi. „Tal on seljataga hea hooaeg, kus ta sai kõrgel tasemel treenida ja Kibu on kindlasti sammu edasi teinud. Isegi kolme alles eile Itaaliast saabunud mängijaga (Liis ja Kadi Kullerkann ning Eliise Hollas) said nad hakkama, kuigi muidugi ei sujunud asjad perfektselt,“ lisas peatreener. „Aga nüüd oleme kõik koos ja saame nende kolme olulise täiendusega treenida ja veel homme Lätiga mängida.“

STATISTIKA: Vahetusest sekkunud Kadi Kullerkann kerkis Eesti resultatiivseimaks 13 punktiga (+7), Kertu Laak panustas 9 silma (+6) ning võrdselt 7 punkti kanti nii Sonja Siimsoni (+1), Eliise Hollase (+4) kui Kristiine Miileni (+1) arvele. Eesti vastuvõtt oli 37%, rünnakuid lahendati 38-protsendiliselt, blokist saadi 13 punkti ning servil löödi 7 ässa ja eksiti 9 pallingul.

Lätlannade parim oli 13 punktiga (+7) Paula Nikola Neciporuka. Läti vastuvõtt oli 48% ja rünnak 36%, blokist saadi 8 ja servilt 12 silma (eksiti 16 servil).

Mängu käik:

Eesti algkoosseis: Karolina Kibbermann, Kertu Laak, Nette Peit, Kristiine Miilen, Eliise Hollas, Liis Kullerkann, libero Merilin Paalo. Lisaks kuulusid täna naiskonna koosseisu Häli Vahula, Melissa Varlõgina, Sonja Siimson, Carmel Vares, Kadi Kullerkann, Kätriin Põld ja Liisbet Pill.

Läti algkoosseis: Elza Reknere, Paula Nikola Neciporuka, Anzelika Ivanova, Marta Kamelija Levinska, Anija Jurdza, Anna Rita, liberod Sindija Boze ja Elina Zvaigzne.

Peit viis eestlannad avageimis 7:3 juhtima, ent lätlannad viigistasid. 9:9 seisult mindi edasi punkt-punktis, Miileni rünnak andis Eestile 16:14 edu, ent vastane oli õige pea omakorda peal 17:16 ja 20:18, misjärel kasutas Alessandro Orefice mõtlemisaega. Läti suutis edu hoida ja võitis avageimi 25:19.

Teine vaatus algas samuti hästi, kui Laak lõi serviässa, viies kodunaiskonna ette 5:1. Eesti bloki järel oldi ees 9:6 ja Miileni ässa järel 11:6. Miileni ja Kullerkannu blokist oli tablool seis 18:13, ent lõunanaabrid võitlesid end punkti kaugusele (21:20). Geimpalli said eestlannad Kullerkannu rünnakupunktist seisul 24:21 ja geim võideti tulemusega 25:21.

Kolmandas geimis tulid uute mängijatena platsile Kadi Kullerkann (Laagi asemel), Kätriin Põld (Liis Kullerkannu asemel) ja Sonja Siimson (Peidi asemel). 2:6 kaotusseisul võttis Orefice mõtlemisaja. Kristine Leskinovica serviäss andis Lätile 12:5 eduseisu, ent Eesti suutis end võidelda viigini. 15:15 seisult said eestlannad kaks punkti järjest ja nüüd võttis Läti peatreener mõtlemisaja. Lätlannade autirünnaku järel oli kodunaiskond peal 20:17, ent Läti mängis taas vahe minimaalseks – 21:20. Otsustavatel hetkedel olid eestlannad siiski kindlamad ja Hollas lõpetas geimi tulemusega 25:22.

Neljandas vaatuses tulid Eestil platsile Melissa Varlõgina, Kadi Kullerkann, Sonja Siimson, Nette Peit, Liisbet Pill, Kätriin Põld ja libero Janelle Leenurm. Tasavägise geimi alguse järel asusid lätlannad juhtima 10:7 ning Orefice võttis mõtlemisaja. Eesti suutis vahe minimaalseks mängida – 14:13 ja Kullerkann viigistas 16:16. Läti 19:18 eduseisul sekkusid topeltvahetusega mängu Carmel Vares ja Kibbermann. Varese elu esimene rünnak koondises andis nüüd Eestile omakorda 20:19 eduseisu. Seisul 21:21 tehti tagasivahetus. Eesti jõudis matšpallini geimi lõpuosas Siimsoni asemel sekkunud Miileni rünnakust – 24:23 ja geim võideti 25:23 ning mäng 3:1.