Kvalifikatsioonivõistluse lõpetas Jäätma 12. kohal, teatas Eesti Vibuliit.

Esimeses duellis läks eestlane kokku Sohel Ranaga (Bangladesh) ja võitis 146:141. Teises duellis ei andnud Jäätma võimalust Stefan Heinczile (Austria), alistades vastase tulemusega 149:145.

Kolmandas duellis oli eestlase vastaseks Iisraeli sportlane Shamai Yamrom, keda Jäätma võitis napilt 144:143.

Ka neljas duell Sloveenia laskuri Tim Jevsniku vastu oli tasavägine, kuid Jäätma alistas ka tema - tulemusega 147:146.

Laupäeval toimunud poolfinaalis läks Jäätma kokku India laskuri Prathamesh Samadh Jawkar´ga, kes eelringide järel oli alles 33. kohal, kuid Jäätma pidi siiski vastase 147:145 paremust tunnistama.

Poolfinaali kaotuse tulemusel jõudis Jäätma pronksimatši, mis kujunes eriti dramaatiliseks. Jäätma alustas duelli Korea laskuri Yang Jaewoni vastu hästi, aga siis juhtus intsident, mis rikkus eestlase võistluse täielikult ja ta kaotas lõpuks duelli napilt lisanooltega.

Kohapeal olnud koondisekaaslased kirjeldasid juhtumit järgmiselt: „Pronksimatši esimese seeria kolmanda noole ajal tõmbas Robin vibu üles, ja umbes 13 sekundi peal nägi sihikust inimest, kes osutus kaamerameheks. Robin langetas vibu, sest kui ta oleks lasknud, siis oleks kaameramehe ära tapnud. Kohtuniku poolt ei tulnud mingit märguannet, et mitte lasta – seega Robin tõmbas ruttu 5 sekundi peal vibu üles ja sooritas lasu.“

„Robin läks kohtunikult küsima, kas ta saab uuesti lasta. Kohtuniku vastas, et ei saa. Õige käitumine oleks olnud laskmine peatada. Hiljem World Archery'ilt uurides, tunnistas ametnik kohtuniku eksimust. Olukord lahendati nii, et kohtunik eemaldati võistluselt ja kaameramees pandi toolile istuma. Robini medalimatš oli aga rikutud ja seda ei kompenseeritud kuidagi, tema ees isegi ei vabandatud,“ selgitasid koondisekaaslased.

Treener Maarika Jäätma oli mõistagi kohtunike otsuses samuti pettunud: „Olen väga löödud, et ühe kohtuniku oskamatus ja ebaprofessionaalsus läksid maksma meile pronksmedali. Robin ise lasi väga tublilt ja teises duellis suutis pärast kõike hoida veel külma närvi ja vastasega viiki lasta.“

Robin Jäätma võistlusjärgne kommentaar: „Olen õnnelik oma selle nädala tulemuse üle aga kahju, et see pidi nii lõppema.“

Eesti Vibuliit on pöördunud MK-etapi korraldajate ja World Archery poole, et saada intsidendi kohta täpsemaid selgitusi.